Gravidfotografering i Luleå

Gravidfotograf i Luleå

Under ditt hjärta slår ditt barns hjärta

För det första – Stort Stort grattis till din Graviditet! Vilken resa ni går igenom just nu – tänk att ni ska bli en till i familjen! Dina hjärtslag gör barnet lugnt och redan nu har ni byggt upp ett starkt band. Tänk att man kan känna ett sånt starkt band till någon man aldrig träffat. Ett band som kommer följa er genom livet. Det du går igenom just nu, en graviditet, är inget man ska ta förgivet, kanske tog det ett tag innan den där stickan visade ett plus, eller kanske dök det upp helt oväntat.

En graviditet kan också vara tuff, med hormoner som svajar, karatekickar på kissblåsan och en enorm längtan som kan blandas med både glädje och rädsla. Med en kropp under ständig förändring och med ömma växande bröst i takt med livmodern kan det vara lätt att glömma bort hur vacker just du är. Även om du kanske inte ser hur stark och vacker du är just nu, så gör vi det. Och det kommer du också se sen när du har din skatt i dina armar. Tänk att din kropp skapade ditt barn! 

Jag har fotat mååånga gravida genom åren och vet precis hur jag ska guida dig för att du ska få en avslappnad gravidfotograferingen  och en rolig stund som resultera i vackra bilder. Bilder som visar hur vacker och stark du är med din gravidmage! Jag kommer att guida dig genom hela fotograferingen hur du ska stå och röra dig för att framhäva din fina gravidmage på allra bästa sätt. Och både partner och blivande syskon får självklart delta. 

Fakta om gravidfotografering

– En Gravidfotografering genomförs helst någon gång mellan vecka 28-34.
– Fotograferingen tar 60-90minuter.
– Tillgång till kundgarderob med vackra klänningar i alla smaker.
– En minnesvärd händelse från graviditeten.
– Möjlighet att boka paketpris med både nyföddfotografering och barnets         första år. 
– Partner och Blivande syskon är välkomna att delta
–  Kan genomföras i Studio eller Utomhus.
– Du blir bjuden på hembakat fika. (Vid allergier tas det säkra före det osäkra och köpesfika inhandlas)

Ta en titt i kundgarderoben

När du bokar en gravidfotografering hos Captured Memories By Linda får du om du önskar låna kläder från min kundgarderob, där hittar du allt från enkla klänningar till magiska tylldrömmar. Här ser du ett urval av allt som hittas i garderoben – är du för nyfiken kan du se hela urvalet här

Så här går en gravidfotografering till.

01. Bokning & Förberedelser

Bokning– Jag rekommenderar att skicka in din bokningsförfrågan så tidigt som möjligt, majoriteten hör av sig redan efter rutinultraljudet. Vid bokningsförfrågan får du fullständig prislista, mer info och förslag på lediga tider. Jag brukar rekommendera att genomföra fotograferingen någon mellan vecka 28-34. 

Förberedelser – När vi bokat in en passande tid för fotografering kommer du få ta del av tips och information om klädval, tillgång till kundgarderob samt info om hur en gravidfotografering går till. Ni kommer även få fylla i ett frågeformulär så jag kan skräddarsy fotograferingen efter just er. 

02. Fotografering

I studion: När du anländer till studion börjar vi med att välja olika outfits som du önskar att fotograferas i, under en studiofotografering brukar 3-5 olika ombyten vara lämpligt. Självklart får du ha egna kläder också. Förutom olika ombyten kör vi även olika ljussättningar och bakgrunder. Studion står även uppdukad med fika. 

Utomhus:  Vi möts upp på överenskommen plats efter dina önskemål om miljö att fotas i. Jag har med mig de två outfits du valt ut från min kundgarderob samt ett portabelt omklädningsrum där du kan byta om. Sedan varierar vi platser att fota på och varvar med lite fika jag har med mig.  

Både partner och eventuella syskon är självklart välkomna att medverka under fotograferingen. 

03. Bildvisning

Efter fotograferingen bokar vi in en tid för bildvisning, bildvisningen brukar vanligtvis ske 1-2veckor efter fotograferingen. Du kan välja mellan ett digitalt möte via Zoom eller att komma till studion. Under bildvisningen går vi igenom de utvalda bilderna och det är nu du väljer vilka bilder du önskar att köpa till – antingen i digitala paket eller som fysiska produkter. 

04. Leverans

Digitala bilder levereras 1-2 veckor* efter betalning. 
Produkter så som tavlor, album och andra fotoprodukter har en leveranstid på 2-6 veckor*.

*Vid semesterperioder kan leveranstiden vara längre.

Din investering - Vad kostar en gravidfotografering?

Priset delas upp i två olika steg, det första steget är att betala för själva fotograferingen och räknas som en bokningsavgift. Efter genomförd fotografering blir du inbjuden till en bildvisning(ca 1-2 veckor efter fototillfället) och det är här du väljer vilka digitala bilder och/eller produkter du önskar att köpa till. 

STEG I: FOTOAVGIFT

Gravidfotografering

Detta ingår:
♡ Välkomstguide
♡ Fotografering 60-90minuter
♡ Tillgång till kundgarderob
♡ Personlig bildvisning
♡ Hembakat Fika
♡ En fotoupplevelse som ger minnen för livet.
♡ Välj mellan studio eller utomhusfotografering.

Pris: 1200:-

Bilder ingår INTE i fotoavgiften.

STEG II: BILDVISNING

Välj dina bilder

När du bokar en fotografering hos Captured Memories By Linda så låser du inte fast dig i något förbestämt paket utan du väljer helt själv vad du vill köpa för bilder/produkter efter genomför fotografering och efter att du sett bilderna. 

Digitala bildpaket
5 bilder 3600:-
10 bilder 5400:-
15 bilder 7400:-

Produkter
Mindre bordsförstoringar inklusive husets ram från……950:- 

Väggförstoringar inklusive husets ram………..från 1250:-

Fotoblock………från 1850:-
Laminerade och redo för väggen, monterad på MDF-skiva med kantlist i varfri färg.

Fotoalbum……..Från 5500:-

Triplex…………..Från 3700:-

Fullständig prislista med alla storlekar och varianter fås vid bokningsförfrågan.

Paketlösningar - "Från frö till ett busfrö"

Kombinera flera fotograferingar och få bättre pris på fotograferingsavgiften

Gravid & Nyfödd

Detta paket består av 2st Fotograferingar.
– Gravidfotografering
– Nyföddfotografering

Bilder ingår INTE i fotoavgiften.

Pris: 2100:-

Ord.pris: 3000:-
Digitala bilder och produkter köps till under bildvisningen. 

Gravid, Nyfödd & Bebis/ettår.

Detta paket består av 3st Fotograferingar.
– Gravidfotografering
– Nyföddfotografering
– Bebis- eller ettårsfotografering

Bilder ingår INTE i fotoavgiften.

Pris: 2700:-

Ord.pris: 4200:-
Digitala bilder och produkter köps till under bildvisningen. 

Från frö till Busfrö

Detta paket består av 4st Fotograferingar.
– Gravidfotografering
– Nyföddfotografering
– Bebis
-Ettårsfotografering ink smash the cake

Bilder ingår INTE i fotoavgiften.

Pris: 3200:-

Ord.pris: 5750:-
Digitala bilder och produkter köps till under bildvisningen. 

I fotograferingsavgiften eller paketlösningarna ingår INTE bilder/produkter utan. Fullständig prislista med alla produkter och storlekar fås vid bokningsförfrågan. 

Jag vill boka men känner mig obekväm framför kameran...

Jag vågar nästan svära på att det är den vanligaste meningen som smyger sig in i bokningsförfrågan när det är dags att boka in en fotografering, och det spelar egentligen inte någon roll vilken typ av fotografering de handlar om.  Vi vuxna har en tendens att tänka att det kommer att vara obekvämt att stå framför kameran, vilket ofta grundar sig i en osäkerhet om vad man ska göra och hur man ska stå(man kastas tillbaka till skolfoto och ett stelt leende). En mening som efter fotograferingen helt plötsligt omvandlats till ett ”men det här var ju faktiskt kul” istället.  

Tack vare min erfarenhet bakom kameran och att guida dig genom fotograferingen leder till att du både blir avslappnad och har roligt framför kameran. Sen är jag rätt bra på att bjuda på mig själv också så ett gott skratt eller flera kan du räkna med om du fotograferas hos mig. 

Har du dessutom barn sedan innan, kan du släppa oron om barn som inte sköter sig eller sitter still – jag är proffs på att hantera barn och hos mig behöver de absolut inte sitta still! 

 

Andra vanliga funderingar

Ni hittar mig och min fotostudio på Kronan i Luleå Norrbotten, närmare bestämt hittar ni mig i ett rött hus på kaserngatan 3, Kronan H3.

Svar NEJ, man kan året om välja att fotograferas utomhus istället. Den kallare tiden på året blir utomhusfotograferingen kortare och kan gärna kombineras med studiobilder också  Den enda typ av fotografering jag inte rekommenderar att genomföra utomhus är nyföddfotografering – då detta inte är optimalt utifrån mitt sätt att fotografera nyfödda.

Det är för både er och min säkerhet, så att alla vet vad som gäller inför och efter fotograferingen. Funderar ni över något i avtalet är det bara att höra av dig. Denna skickas ut till dig i samband med bokning. 

Vi vill inte att du delar våra bilder i din marknadsföring men i avtalet står det ”Fotografen får använda bilderna i sin normala marknadsföring (hemsida, visningsprodukter och sociala medier).” kan man göra något åt det?

Självklart förstår jag att alla inte vill att bilderna från fotograferingen ska användas. av fotografen och det tar jag självklart hänsyn till. Skicka ett mail till mig så fixar jag ett nytt avtal där denna punkt är ändrad till att bilderna inte får ändras! 

SJÄLVKLART får ni ha med hela familjen till fotograferingen, jag anser att det är så otroligt viktigt att föreviga hela familjen på bild tillsammans. Det brukar ju inte hända allt för ofta, så därför får man alltid ta dessa hos mig oavsett vilken typ av fotografering ni valt. När jag fotograferar brukar jag även fota syskonbilder och enskilda bilder på syskon om så önskas. Ps har du en mor- eller farföräldrar som vill hänga med går det såklart också bra. Meddela bara innan.
Även fyrbenta familjemedlemmar är välkomna!

Om det blir förhinder så att ni måste omboka fotograferingen av någon andledning. Meddela mig detta snarast genom att skicka ett sms, mail eller lyft luren och slå mig en signal så löser vi det. Om det är pga sjukdom så kan man omboka så sent som under fotodagen.

DU når mig på 076-1285847. 

Vaknar ni upp med snorig näsa eller kaskadspya i sängen är det bara att höra av sig så ombokar vi fotograferingen helt kostnadsfritt.Snoriga näsor blir aldrig bra på bild så denna regel gäller vare sig det är en pandemi eller inte. Jag vet, svintråkigt att behöva omboka något ma sett framemot – men då får ni bara se framemit det lite längre 🙂

Kommer investeringen att motsvara mina förväntningar? 

Inför din gravidfotografering får du svara på lite frågor ifall du har några specifika önskemål, färgtema och om du önskar några speciella tillval. Det finns även möjlighet att ladda upp inspirationsbilder som du gillar. Detta för att jag ska kunna göra fotograferingen så personlig som möjligt för dig. Även på plats i studion kommer vi gå igenom om det är några specifika önskemål du har som dykt upp efter ifyllt frågeformulär. 

Gravidfotografering genom 4 årstider

Vår

Våren uppe i norr är långt i från körsbärsblommor och gröna knoppar. Men det går absolut att hitta fina fotoplatser även under våren här. Sommaren gör sig påmind att den är påväg och vissa dagar är varmare. 

Sommar

Sena magiska sommarkvällar, solen är stark dagtid och för att få de absolut finaste bilderna brukar jag rekommendera en senare tid för fånga gravidmagen under det fina ”golden hour”-ljust 

Höst

Hösten med alla magiska färger, golden hour sker tidigare på dagen och man kan ännu känna glimtar av sommarvärmen vissa kvällar. Även här har jag med mig värmade dricka och värmekuddar. 

Vinter

Här uppe i norr är vintern ofta, men om ni önskar går det absolut att genomföra en fotografering även då. Jag kombinerar alltid studio och utomhus vintertid då det trots varmt och dricka, värmekuddar och filtar blir kallt efter ett tag. 

Bokningsförfrågan Gravid

Portfolio – Gravidfotografering