BARN- OCH FAMILJEFOTOGRAFERING

ATT FÖREVIGA DET VIKTIGASTE SOM FINNS

När tog ni en bild på hela familjen sist?

Svämmar mobilen över med bilder på dina barn, där även din partner dyker upp tillsammans med kidsen med jämna mellanrum? Men hallå mamma, vart är du? Glöm inte att det är viktigt att ha bilder på DIG också(och nej selfiebilden du innan den där tjejmiddagen förra halvåret räknas inte, inte heller selfin med kidsen när du fyllde år!). Jag vet att det är lätt att stå bakom kameran för att ärligt talat – det är ju faktiskt rätt jobbigt att stå framför den där kameran, det är ju faktiskt rätt obekvämt också. Men du gör det för dina barn och faktiskt även för ditt framtida jag – för en dag kommer dessa bilder vara det mest betydelsefulla som finns. Under samtliga av mina fotograferingar tar jag syskon och familjebilder – men kanske sprang ditt barns första år iväg och du hann inte riktigt med fotografbilder men känner att nu är det dags. Då är det denna typ av fotografering som passar dig bäst!

Vad ingår i vår familjefotografering?

Välkomstguide

I samband med din bokningsfaktura skickar jag även ut en fullspräckad välkomstguide som är proppad med tips inför er fotoupplevelse hos mig!  

60min fotografering

I din bokning i ingår fotografering upp till 60minuter, då hinner vi både med fotografering och fika! Vi hinner även med ombyten om ni önskar det, både lånekläder av mig eller egna ombyten.

Rekvisita & Lånekläder

Jag har ett begränsat urval kläder att låna, både fina klänningar till mamman och vissa plagg i utvalda Stolekar till barnen. Och har mer eller mindre en hel vägg med olika rekvisita att välja mellan.

Personlig bildvisning

Under fotograferingen bokar vi även in en tid för bildvisning, denna sker i min studio(Eller via Zoom om ni kommer långväga). Det är här ni få se alla era bilder och köper till de digitala bilder eller produkter ni önskar,

Hembakat Fika

Vad vore en fotoupplevelse utan fika? Självklart finns det alltid något hembakat* att smaska på mellan bilderna. 

* Vid vissa allergier är fikat inhandlat i samråd med er.

Vad Kostar En familjefotografering?

Vad Kostar En familjefotografering?

Steg 1: Fotograferingsavgift

En Barn- familjefotografering  hos Captured Memories By Linda kostar 1200kr. 

Digitala bilder och produkter ingår INTE fotograferingsavgiften.

Fakturan för fotograferingsavgiften skickas ut vid bokning och ska vara betald inom 10dagar. Genomförd betalning bekräftar fotograferingen.

Steg 2: Bildvisning

Det är under bildvisningen du köper till de bilder och produkter du önskar efter fotograferingen. På så sätt betalar du bara för det bilder du faktiskt vill ha och i den variant du önskar – vare sig det är digitalt, album eller färdiga förstoringar att hänga på väggen.

Prisförslag

Digitala bildpaket
5 bilder 3600:-
10 bilder 5400:-
15 bilder 7400:-

Produkter
Mindre bordsförstoringar inklusive husets ram från……950:- 

Väggförstoringar inklusive husets ram………..från 1250:-

Fotoblock………från 1850:-
Laminerade och redo för väggen, monterad på MDF-skiva med kantlist i varfri färg.

Fotoalbum……..Från 5500:-

Triplex…………..Från 3700:-

Fullständig prislista med alla storlekar och varianter fås vid bokningsförfrågan.

Fullständig prislista med samtliga storlekar och priser fås vid mailkontakt.

Vart är du Mamma?

Önskar du också att någon tog de där bilderna när barnen ger dig en bamsekram från ingenstans, ni läser sagor i en myshög eller minstingen kiknar av skratt pga en en kittelattack. Precis sådana bilder som du tar på din andra hälft och dina barn(även om något mest troligt är suddigt på bilden pga snabba rörelser) . Men de stunderna förevigas faktiskt. Det är precis så det är hos oss, när vi kollar igenom bilderna från året är det sällan mamma är med på annat än selfies med barnen. De där spontana bilderna finns inte. Och det gör mig ledsen, för en dag när jag inte finns kvar så är bilderna en stor del av hur barnen kommer att minnas en. Det känns tråkigt, att inte våra mysstunder och buslekar förevigas. Det absolut bästa är att föreviga dessa stunder med hela familjen och då krävs det att någon annan står bakom kameran, det är precis därför jag rekommenderar att man bokar en familjefotografering varje år. Se till att dina barn har bilder på HELA familjen att se tillbaka på när de blir större, för en dag är det allt som finns kvar.

Lekfullt

En fotografering ska vara rolig, så vi kommer anpassat efter barnet leka oss fram till fina naturluga bilder

Naturligt

Jag vill även fånga så naturliga barnbilder som möjligt, för att fånga ditt barn just nu. Miner, rörelser och saker de gör just nu. Därför låter jag barnet ligga i fokus och kör enkel rekvisita.

Minnesvärt

En fotografering hos mig ska vara minnesvärt, något ni ser tillbaka på med glädje. En upplevesle från start till slut.  En fotoupplevelse med hembakat fika för dig och din familj i fokus. 

Tänk om mina barn inte sköter sig?

Jag vågar inte boka en fotografering för mina barn är ju aldrig still. Vet du vad jag vet precis vad du tänker, den tanken har slagit mig också och jag vågar nästan lova alla andra som också besöker mig. För vill du veta en hemlighet? Det är precis så det är, barn är barn och de måste få röra på sig. Hur ska man kunna upptäcka världen om man bara sitter på en plats? Det går ju inte. Och det är bland annat därför jag valt att fotografera just barn. Man vet aldrig vad man har att vänta sig innan vi är igång, och det som är mest spännande är att humöret kan totalvända på några sekunder. Men det är en utmaning jag tar mig an och älskar att charma era små älsklingar. Kanske ser du dig själv stå  halvsvettig och vrida om nyckeln i dörren efter att äntligen ha fått på alla kläder de vill(och kanske inte vill ha på sig- för nog kan man väl gå ut i bara underkläder eller?) och funderat om det kommer vara värt det att boka en fotografering som faktiskt kostar pengar, för tänk om vi inte får en enda bild där virvelvindarna inte är suddiga? 

Men vet du vad, det kommer vara värt det och mest troligt kommer det vara lite svettigt men det kommer även att vara roligt. Och vet du vad? Det är okej att ditt barn inte vill sitta still, det är okej att ditt barn inte vill göra saker. Det är okej. Jag anpassar alltid fotograferingen efter barnet. Mitt bästa tips till dig som förälder – Stressa INTE – för ditt barn känner av det. Lita på att jag kan det jag jobbar med, att skapa naturliga och lekfulla bilder på dig och ditt barn. 

Och vet du vad, skulle det vara så att vi valt helt fel dag för fotograferingen och barnet sätter sig på tvären  – är det inga problem alls. Vi bokar helt enkelt om fotograferingen till en annan dag, helt kostnadsfritt såklart!

Tänk om mitt barn totalvägrar?

Lyssnar ditt barn inte alltid på dig, jag vet precis hur det kan vara. Och många barn kan ibland tycka det är rättspännande att sätta sig på tvären för sina föräldrar. Låt mig prova istället, ibland lyssnar barnen bättre på någon annan och jag kan ofta ändra om för att ändå få fina bilder på ditt bsrn. Och vet du vad, skulle det vara så att vi valt helt fel dag för fotograferingen och barnet sätter sig. helt på tvären  – är det inga problem alls. Vi bokar helt enkelt om fotograferingen till en annan dag, helt kostnadsfritt såklart!

Vanliga funderingar..

Ni hittar mig och min fotostudio på Kronan i Luleå Norrbotten, närmare bestämt hittar ni mig i ett rött hus på kaserngatan 3, Kronan H3.

Svar NEJ, man kan året om välja att fotograferas utomhus istället. Den kallare tiden på året blir utomhusfotograferingen kortare och kan gärna kombineras med studiobilder också  Den enda typ av fotografering jag inte rekommenderar att genomföra utomhus är nyföddfotografering – då detta inte är optimalt utifrån mitt sätt att fotografera nyfödda på(poserat). 

Det är för både er och min säkerhet, så att alla vet vad som gäller inför och efter fotograferingen. Funderar ni över något i avtalet är det bara att höra av dig. Denna skickas ut till dig i samband med bokning. 

Vi vill inte att du delar våra bilder i din marknadsföring men i avtalet står det ”Fotografen får använda bilderna i sin normala marknadsföring (hemsida, visningsprodukter och sociala medier).” kan man göra något åt det?

Självklart förstår jag att alla inte vill att bilderna från fotograferingen ska användas. av fotografen och det tar jag självklart hänsyn till. Skicka ett mail till mig så fixar jag ett nytt avtal där denna punkt är ändrad till att bilderna inte får ändras! 

SJÄLVKLART får ni ha med hela familjen till fotograferingen, jag anser att det är så otroligt viktigt att föreviga hela familjen på bild tillsammans. Det brukar ju inte hända allt för ofta, så därför får man alltid ta dessa hos mig oavsett vilken typ av fotografering ni valt. När jag fotograferar brukar jag även fota syskonbilder och enskilda bilder på syskon om så önskas. Ps har du en mor- eller farföräldrar som vill hänga med går det såklart också bra. Meddela bara innan.
Även fyrbenta familjemedlemmar är välkomna!

Dags att ställa sig framför kameran, helt plötsligt känns det som du kastas tillbaka till högstadiet när du står och väntar på din tur att ta det stela skolfotot när man t.o.m. glömmer hur det var man gjorde när man log normalt. 

Men att boka en fotografering hos mig blir en helt annan upplevelse, jag kommer göra allt i min makt för att du ska känna dig avslappnad och ha en trevlig stund trots att kameran är med! Kanske att du som många andra också säger att det inte var så farligt utan faktiskt rätt kul efter att fotograferingen är genomförd.

Om det blir förhinder så att ni måste omboka fotograferingen av någon andledning. Meddela mig detta snarast genom att skicka ett sms, mail eller lyft luren och slå mig en signal så löser vi det. Om det är pga sjukdom så kan man omboka så sent som under fotodagen.

DU når mig på 076-1285847. 

Vaknar ni upp med snorig näsa eller kaskadspya i sängen är det bara att höra av sig så ombokar vi fotograferingen helt kostnadsfritt.Snoriga näsor blir aldrig bra på bild så denna regel gäller vare sig det är en pandemi eller inte. Jag vet, svintråkigt att behöva omboka något ma sett framemot – men då får ni bara se framemit det lite längre 🙂

Hur går det till?

Fotograferings fem steg

1. Kontakt 
Scrolla igenom hemsidan, bilder och info – är det denna typ av fotografering och bildstil ni vill föreviga ett barn och familj genom? Känns det rätt? Då är det bara att skicka in en förfrågan så återkommer jag inom 48timmar(kan vara aningen längre svarstid just nu då jar är mammaledig i kombination med fotandet.

2. Bokning, avtal och faktura
När vi kommit överens om ett datum som passar för er fotografering  så skickar jag över ett avtal och bokningsfaktura med betaltid 10dagar. När denna är signad och fakturan för fotograferingsavgiften betald är din bokning bekräftad. 

3. Förberedelser
Vi kommer ha kontakt fram till den stora dagen, jag kommer att skicka ut information så som välkomstguide samt ett frågeformulär som ni får fylla i innan vi ses, detta för att jag ska kunna skräddarsy fotograferingen efter just din familj och era önskemål. 

4. Äntligen fotodag
Äntligen är det dags för er fotografering!  Vi möts på överenskommen plats, jag bekantar mig först med era barn och sedan kör vi igång fotografering. Med hjälp av lite lek och bus fångar jag naturliga bilder på ert barn, men jag tar även separata bilder med föräldrar och barn, syskonbilder och ensambilder på barnen om man önskar det. I slutet plockar vi fram tårtan om ni valt smash the cake – då avråder jag från att syskon är med.  Självklart hinner vi med lite fika också för samtliga i familjen!

5. Bildvisning & Leverans
Nu är det äntligen dags för den roliga biten där vi tillsammans kollar igenom ert urval och funderar på vad för roligt vi kan skapa av era fina bilder som tog under fotograferingen. Det är alltså här ni väljer vilka bilder ni önskar köpa till och i vilket format. Leveranstiden av bilderna beror lite på vad för typ av produkt/produkter ni önskar att köpa till, men varierar mellan 1-6 veckor. Fakturan ska alltid vara betald innan leverans. 

Bokningsförfrågan Barn- och Familjefotografering

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Invalid Feed ID.