Ditt barns första år i bilder

Du har säkert hört det förr, och du kommer garanterat få höra det igen men jag skriver det ändå – Tiden går såå fort efter att man fått barn. man märker det på ett helt annat sätt. Det där första året med ens barn bara flyger iväg och det lilla frö som låg i magen ganska nyss har vuxit til. ett litet busfrö istället. Den lilla nyfödda som rymdes i din under arm och var 100% beroende av dig har vuxit till en liten människa som upptäcker världen. Tiden ni har just och precis nu är så värdefull och  kommer aldrig tillbaka så se till att föreviga den nu, innan din lilla bebis springer ikapp med tiden. Det är en underbar tid ni går igenom jus nu ett år av mys, att de din lilla skatt utvecklas och bli en egen liten perrson. Såklart i kombination med vaken-nätter, kallt kaffe  och kanske ett ständigt toasällskap. Men glöm inte att mitt i allt detta att göra både ditt barn och dig själv en tjänst och föreviga denna tid så ni alltid kan titta tillbaka och minnas det där busiga leendet, de nyfikna ögonen, den lilla runda rumpan som precis lärt sig att sitta och den nyblivna tårtkladdiga ettåringen. Boka en fotografering efter just ditt barns ålder.

Lekfullt

En fotografering ska vara rolig, så vi kommer anpassat efter barnet leka oss fram till fina naturluga bilder

Naturligt

Jag vill även fånga så naturliga barnbilder som möjligt, för att fånga ditt barn just nu. Miner, rörelser och saker de gör just nu. Därför låter jag barnet ligga i fokus och kör enkel rekvisita.

Minnesvärt

En fotografering hos mig ska vara minnesvärt, något ni ser tillbaka på med glädje. En upplevesle från start till slut.  En fotoupplevelse med hembakat fika för dig och din familj i fokus. 

Den fösta bebistiden - "Titta jag ler"

Bebis är 3-4månader

Den där lilla nyfödda bebisen som nyss låg och knorrade i din famn är inte så nyfödd längre. Hann du inte riktigt med och missade att boka nyföddbilder? Ingen fara för då kan jag starkt rekommendera att boka en bebisfotografering när barnet är 3-4månader.  Bebisen kan då ofta ligga på mage en stund och det är inte försent att få de där gosiga bebisbilderna från den första bebistiden. Då när en liten personlighet börjar växa fram och de små nyfikna ögon söker sig runt i rummet och den lilla munnen brister ut i ett urgulligt leende. 

Fotograferingen anpassas efter just ditt barn och vad barnet orkar med. Självklart är det inplanerat pauser i fototiden också, då kan ni passa på att smaka de hembakade fikat jag bjuder på. 

Halvårsfotografering - "Titta jag sitter"

Bebisen är 6-9månader

Hur kan ett halvår ha gått så snabbt- många barn har i denna ålder lärt sig att sitta lite själv så på kort tid kan vi fånga väldigt många olika variationer på bilder. Liggandes på mage, sittandes och bilder på barnet på rygg. Kanske är det en liten tå som åker i munnen också. Fotograferingen anpassas efter vad ditt barn klarar av och pauser är inplanerat. Önskar ni hinner man även med klädombyte.

Ettårsfotografering

Är det dags att börja blåsa ballongerna och förbereda för ettårskalas där hemma? Glöm inte att boka den klassiska ettårsfotograferingen för att föreviga en riktig milstolpe i livet – När ditt barn fyller ett år. Kanske har barnet börjat upptäcka världen med små stapplande steg hrlt på egen hand? Eller traskar runt möblerna lite smått , kanske är det så att barnet inte riktigt är redo att släppa taget utan kärleksfullt håller din hand medan stegen blir allt fler.  Kanske är det så att det väntar en ny tid med förskola eller kanske har ni lyxen att vara hemma lite längre. 

Under ettårsfotograferingen varierar jag rekvisitan utifrån ditt barn, och om du besökt mig tidigare brukar jag plocka fram någon rekvisita vi använde sist för att man verkligen ska se hur mycket barnet utvecklats och vuxit sedan vi sågs sist. Det finns även tid för klädombyte. Kan man göra ettårsfotograferingen roligare och ännu mer minnesvärd? Absolut, då passar det extra tillvalet med smash the cake er perfekt! 

Smash the cake

Det hela börjar med en helt klassisk ettårsfotografering men när vi kört eventuellt klädombyte, syskonbilder och familjebilder är det dags att duka fram tårtkalaset. Ni har i frågeformuläret innan fotograferingen fått göra personliga val på både tårtmodell och färg, kanske önskar ni även en ballonggirlang för att höja kalas stämningen? 

Vad ingår i vår fotografering?

Välkomstguide

I samband med din bokningsfaktura skickar jag även ut en fullspräckad välkomstguide som är proppad med tips inför er fotoupplevelse hos mig!  

Fotograferingstillfället

I din bokning i ingår fotografering upp till 90minuter, då hinner vi både med fotografering och fika! Vi hinner även med ombyten om ni önskar det, både lånekläder av mig eller egna ombyten.

Rekvisita & Lånekläder

Jag har ett begränsat urval kläder att låna, både fina klänningar till mamman och vissa plagg i utvalda Stolekar till barnen. Och har mer eller mindre en hel vägg med olika rekvisita att välja mellan.

Personlig bildvisning

Under fotograferingen bokar vi även in en tid för bildvisning, denna sker i min studio(Eller via Zoom om ni kommer långväga). Det är här ni få se alla era bilder och köper till de digitala bilder eller produkter ni önskar,

Hembakat Fika

Vad vore en fotoupplevelse utan fika? Självklart finns det alltid något hembakat* att smaska på mellan bilderna. 

* Vid vissa allergier är fikat inhandlat i samråd med er.

Vad Kostar En fotografering?

Steg 1: Fotograferingsavgift

Pris för fotografering 1200kr.
Smash the cake kostar 1550kr.

Digitala bilder och produkter ingår INTE fotograferingsavgiften.

Fakturan för fotograferingsavgiften skickas ut vid bokning och ska vara betald inom 10dagar. Genomförd betalning bekräftar fotograferingen.

 

Steg 2: Bildvisning

Det är under bildvisningen du köper till de bilder och produkter du önskar efter fotograferingen. På så sätt betalar du bara för det bilder du faktiskt vill ha och i den variant du önskar – vare sig det är digitalt, album eller färdiga förstoringar att hänga på väggen.

Prisförslag

Digitala bildpaket
5 bilder 3600:-
10 bilder 5400:-
15 bilder 7400:-

Produkter
Mindre bordsförstoringar inklusive husets ram från……950:- 

Väggförstoringar inklusive husets ram………..från 1250:-

Fotoblock………från 1850:-
Laminerade och redo för väggen, monterad på MDF-skiva med kantlist i varfri färg.

Fotoalbum……..Från 5500:-

Triplex…………..Från 3700:-

Fullständig prislista med alla storlekar och varianter fås vid bokningsförfrågan.

Fullständig prislista med samtliga storlekar och priser fås vid mailkontakt.

Vad kostar en Nyföddfotografering?

Vanliga funderingar..

Ni hittar mig och min fotostudio på Kronan i Luleå Norrbotten, närmare bestämt hittar ni mig i ett rött hus på kaserngatan 3, Kronan H3.

Svar NEJ, man kan året om välja att fotograferas utomhus istället. Den kallare tiden på året blir utomhusfotograferingen kortare och kan gärna kombineras med studiobilder också  Den enda typ av fotografering jag inte rekommenderar att genomföra utomhus är nyföddfotografering – då detta inte är optimalt utifrån mitt sätt att fotografera nyfödda på(poserat). 

Det är för både er och min säkerhet, så att alla vet vad som gäller inför och efter fotograferingen. Funderar ni över något i avtalet är det bara att höra av dig. Denna skickas ut till dig i samband med bokning. 

Vi vill inte att du delar våra bilder i din marknadsföring men i avtalet står det ”Fotografen får använda bilderna i sin normala marknadsföring (hemsida, visningsprodukter och sociala medier).” kan man göra något åt det?

Självklart förstår jag att alla inte vill att bilderna från fotograferingen ska användas. av fotografen och det tar jag självklart hänsyn till. Skicka ett mail till mig så fixar jag ett nytt avtal där denna punkt är ändrad till att bilderna inte får ändras! 

SJÄLVKLART får ni ha med hela familjen till fotograferingen, jag anser att det är så otroligt viktigt att föreviga hela familjen på bild tillsammans. Det brukar ju inte hända allt för ofta, så därför får man alltid ta dessa hos mig oavsett vilken typ av fotografering ni valt. När jag fotograferar brukar jag även fota syskonbilder och enskilda bilder på syskon om så önskas. Ps har du en mor- eller farföräldrar som vill hänga med går det såklart också bra. Meddela bara innan.
Även fyrbenta familjemedlemmar är välkomna!

Dags att ställa sig framför kameran, helt plötsligt känns det som du kastas tillbaka till högstadiet när du står och väntar på din tur att ta det stela skolfotot när man t.o.m. glömmer hur det var man gjorde när man log normalt. 

Men att boka en fotografering hos mig blir en helt annan upplevelse, jag kommer göra allt i min makt för att du ska känna dig avslappnad och ha en trevlig stund trots att kameran är med! Kanske att du som många andra också säger att det inte var så farligt utan faktiskt rätt kul efter att fotograferingen är genomförd.

Om det blir förhinder så att ni måste omboka fotograferingen av någon andledning. Meddela mig detta snarast genom att skicka ett sms, mail eller lyft luren och slå mig en signal så löser vi det. Om det är pga sjukdom så kan man omboka så sent som under fotodagen.

DU når mig på 076-1285847. 

Vaknar ni upp med snorig näsa eller kaskadspya i sängen är det bara att höra av sig så ombokar vi fotograferingen helt kostnadsfritt.Snoriga näsor blir aldrig bra på bild så denna regel gäller vare sig det är en pandemi eller inte. Jag vet, svintråkigt att behöva omboka något ma sett framemot – men då får ni bara se framemit det lite längre 🙂

Hur går det till?

Fotograferings fem steg

1. Kontakt 
Scrolla igenom hemsidan, bilder och info – är det denna typ av fotografering och bildstil ni vill föreviga ett barn och familj genom? Känns det rätt? Då är det bara att skicka in en förfrågan så återkommer jag inom 48timmar(kan vara aningen längre svarstid just nu då jar är mammaledig i kombination med fotandet.

2. Bokning, avtal och faktura
När vi kommit överens om ett datum som passar för er fotografering  så skickar jag över ett avtal och bokningsfaktura med betaltid 10dagar. När denna är signad och fakturan för fotograferingsavgiften betald är din bokning bekräftad. 

3. Förberedelser
Vi kommer ha kontakt fram till den stora dagen, jag kommer att skicka ut information så som välkomstguide samt ett frågeformulär som ni får fylla i innan vi ses, detta för att jag ska kunna skräddarsy fotograferingen efter just din familj och era önskemål. 

4. Äntligen fotodag
Äntligen är det dags för er fotografering!  Vi möts på överenskommen plats, jag bekantar mig först med era barn och sedan kör vi igång fotografering. Med hjälp av lite lek och bus fångar jag naturliga bilder på ert barn, men jag tar även separata bilder med föräldrar och barn, syskonbilder och ensambilder på barnen om man önskar det. I slutet plockar vi fram tårtan om ni valt smash the cake – då avråder jag från att syskon är med.  Självklart hinner vi med lite fika också för samtliga i familjen!

5. Bildvisning & Leverans
Nu är det äntligen dags för den roliga biten där vi tillsammans kollar igenom ert urval och funderar på vad för roligt vi kan skapa av era fina bilder som tog under fotograferingen. Det är alltså här ni väljer vilka bilder ni önskar köpa till och i vilket format. Leveranstiden av bilderna beror lite på vad för typ av produkt/produkter ni önskar att köpa till, men varierar mellan 1-6 veckor. Fakturan ska alltid vara betald innan leverans. 

Bokningsförfrågan Första året