Hur det hela startade...

Beror väl på hur långt tillbaka i tiden vi ska gå, men det hela blev väl på riktigt när det plingade till i min Apple watch en dag på jobbet och jag hade fått det där meddelandet. Meddelandet som skulle vara rätt avgörande för oss. Meddelandet som påverkade hela vår framtid. Lägenheten var såld och vi skulle flytta ut om mindre än tre månader. Vart visste vi inte. Det var ett val som skulle påverka hela vår framtid och där på skärmen stod det – Ni har blivit erbjudna en tomt. Det var ju det vi ville, eller? Vi funderade och funderade och funderade, skulle vi våga ge oss in i husbyggarvärlden? Jag var ny på jobbet, sambon föräldraledig och det innebär både mycket pengar och tid. Har vi verkligen det? 

Efter många om och men och några möten med banken så var allt klart, pappret var inskickade och vi var Tomtägare. Det var nu det hände, vi skulle få något eget, något som vi skulle bo långsiktigt i. Något som var vårt, vårt för att stanna i och något som ska bli barnens trygga punkt. Äntligen. De tidigare huset och boendena vi haft har alltid känts tillfälliga – det har varit vårt men inte vårt för att stanna typ. Vi har alltid haft tankar om att röra oss vidare, röra oss hemåt. Frågan var bara när. Visste du t.ex. att vi inte hade knappt lagt upp några tavlor alls i huset vi hade i Hörnefors innan vi stylade det inför visningen. Hur tokigt var det inte att vi skulle lägga upp tavlor på de ospikade väggarna när vi skulle flytta. 

Det där smset kom en eftermiddag i mitten på Maj, efter många veckors väntande på svar angående tomt, första urvalet gick ut och vi fick inget mail. Vi börajde tappa hoppet och så helt plötsligt tackade någon nej till det som skulle bli vårt JA! 

Föreställ dig det här huset i vitt med rött tak. För det är precis så det kommer att se ut när det nu blir klart.