Gravid- och barnfotograf i Luleå

Gravid- och barnfotograf i Luleå

Hej det är jag som är Linda!

Jag är fotografen i Luleå som brinner lite extra för bebismagar och härligt barnskratt. Har därför valt att inrikta mig på att föreviga din graviditet följt av barnens första år. Gravidfotografering, Nyföddfotografering, bebisfotografering och ettårsfotografering. Men klämmer även in ett bröllop här och där, för kärleken är ju det som ger oss möjlighet till resten av det jag fotar!

Är du sugen på avslappnande bilder med gravidmagen eller busiga lekfulla med din 8månaders så har du hittat helt rätt.

5 snabba om mig:

Mitt namn är:
Linda Marie Lövbrand

Jag är så här gammal:

0

Jag bor i:
Luleå, med sambo och två barn.

Jag är uppvuxen i:
Övertorneå

Jag är duktig på:
Jobba för sent och shoppa

Min familj!

Här har ni då min familj, de som står ut med mina tokiga idéer och timmar med jobb. De som alltid finns där och ger varma kramar, och definitivt massor av gråa hårstrån. Det var i februari 2010 som vår resa började. Då Han och jag, blev vi. Jag gick första året på Gymnasiet och han på högstadiet. Basketen var det vi hade gemensamt och efter timmar på MSN blev det vi en kall februaridag för 11år sedan. Vi gick igenom gymnasietiden, studenten, första jobbet, första flytten(som innebar långdistans i 1,5år) – allt det gjorde vi tillsammans. 2015, fem år senare, flyttade vi ihop för första gången – vårt första alldeles egna hem i Umeå. Lägenheten byttes ut till villa, 2016.

1+1=3?! Vi ska bli en familj

Ett plus ett var inte längre två utan helt plötsligt var det tre. För en höstdag mitt i garagebygget visade sig ett starkt och tydligt plus på stickan, som blev till små sprattlade fötter och sparkar på kissblåsan. Tänk att vi skulle bli en familj, på riktigt. Midsommarafton, firade vi på BB med vår lilla bebis utanför magen. Längtan norrut smög sig på, huset blev inte sålt och vi blev kvar. En vecka efter Oliver fyllde ett kom ett nytt plus på stickan än en gång – snabbare än vi vågade hoppas och vår lilla bebis skulle bli storebror. Mitt i starten på pandemin kom vår lillasyster, och längtan norrut blev starkare, denna gång såldes huset direkt och vi flyttade till Luleå. Husbygge pågår och jag ser så framemot att skapa vårt alldeles egna hem. Ett hem vi känner är vårt, och inte bara något tillfälligt innan vi rör oss vidare igen.
En plats där barnen får känna sig trygga, en plats där vi kan landa utan att behöva tänka – sen när vi flyttat kan vi göra det. En plats som är vårt!

Fotograf Luleå - familjebilder
Gravid med Oliver 2018

Här är min familj, sambon Ante( som egenligen heter Andreas) och våra små bustroll, Oliver(juni 2018) och Frida(Februari 2020)

Men vart är Mamma?

Den senaste familjebilden tagen hos oss, finn ett fel dock. Jag saknas, precis som vanligt. Kan du gissa varför? Precis, jag stod bakom kameran. Är det så hos dig också? Önskar du också att någon tog de där bilderna när barnen ger dig en bamsekram från ingenstans, ni läser sagor i en myshög eller minstingen kiknar av skratt pga en en kittelattack. Precis sådana bilder som du tar på din andra hälft och dina barn(även om något mest troligt är suddigt på bilden pga snabba rörelser) . Men de stunderna förevigas faktiskt. Det är precis så det är hos oss, när vi kollar igenom bilderna från året är det sällan mamma är med på annat än selfies med barnen. De där spontana bilderna finns inte. Och det gör mig ledsen, för en dag när jag inte finns kvar så är bilderna en stor del av hur barnen kommer att minnas en. Det känns tråkigt, att inte våra mysstunder och buslekar förevigas. Det absolut bästa är att föreviga dessa stunder med hela familjen och då krävs det att någon annan står bakom kameran, det är precis därför jag rekommenderar att man bokar en familjefotografering varje år.

”…jag som inte alls känner mig bekväm framför kameran kände mig så avslappnad….”

Fotograf Luleå - Avslappnad gravidfotografering

Evelin Eilertsen

Gravidfotografering

This or that:

Jeans &stickat /Klänning-kjol

Chips/ Choklad

Morgonmänniska/Kvällsmänniska

Tidiga morgnar med barnen och sena jobbtimmar är min melodi

Kaffe /

Always Chai Latte

Utekväll/ Hemmakväll

Och så var det det där med:

FREDAGSJAPP

Det hela började med en håltimme på gymnasiet, på en fredag. Brukade fira in att det snart var helg med att inhandla en japp från skolans fik. Godisråttan Linda ni vet. Sen har det gått några år(läs: flera år) och jag började jobba på Babyproffsen Leklust och där fanns det såklart japp att köpa. Så bestämde  mig får att återuppliva traditionen med att fira in helgen med en JAPP. Och här är vi.

Har du inte en blekaste aning om vad jag snackar om, klicka dig in och följ mig på Instagram så lär du se!

Sist men absolut inte minst....

VI BYGGER HUS!

Och såg var det ju det där med att vi håller på att bygger vårt drömhus. Eller vem försöker jag lura, vi har är småbarnsföräldrar under trettioår – vi har inte råd att bygga vårt dröm-drömhus. För det skulle ju innebära ett stor hus med enorm tomt – som rymmer en fotostuido på 100kvm. Sen ska det ligga relativt central men ändå utanför så att det finns massor med fina fotoplatser och roliga ställen att upptäcka med barnen. 

Men hur som helst, vi bygger ett finfint hus, med lagom stor tomt – tyvärr ingen hemmastudio. Ett hus som ska bli vårt hem, där barnen ska växa upp och som vi känner är vårt och barnens trygga plats. 
Vill ni följa bygget kan ni göra det: HÄR!

Älskar du att gotta ner dig i andras graviditeter?

Mina graviditeter

Att vara gravid är en spännande tid och man har inte en aning om vad som väntar, hormoner som sprutar åt alla håll o kanter och ibland kan det vara så att man till och med undrar vad fasiken man har gett sig in på?! Jag har själv haft äran att vara gravid två gånger, två helt olika graviditeter. Första barnet stack blodtrycket iväg, jag blev sjukskriven i vecka 24 och samlade på mig så mycket vätska att jag inte fick på mig några skor. Lägg på en rekordsommar(2018) i värme på det också. Fingrar som domnade bort och osynliga vrister, och halsbrännan ska vi inte ens tala om! Graviditeten tog en mindre evighet och jag trodde jag skulle vara gravid för evigt, för det var precis så det kändes!

Med lillasyster sprang tiden iväg, kan mycket bero på att jag hade en ettåring att jaga samtidigt. Denna graviditet hade jag ett illamående som höll i sig genom hela graviditeten och min bästa vän var toaletten! Men denna gången slapp jag det höga blodtrycket och enorma vätskesamlingen, men halsbrännan den kom som ett brev på posten!

Gemensamt för båda graviditeterna var att jag kände mig tjock, jag hade ju inte den där fina gravidmagen. Och det där glowet som alla pratar om? Det glowet gick jag och väntade på hela graviditeterna! Jag tänkte tanken på att fotograferas men ansåg att det inte var värt pengarna för att fånga den klumpeduns jag kände mig som. Slutade med en halvdan fotografering av ens bekantsbekant med kamera med första barnet och lillasyster blev det endast självutlösare på kameran. Och om jag ångrar det nu? Jajamän! Nu när jag kollar tillbaka på dessa bilder ser jag hur stark jag var och hur fint det faktiskt var med graviditeterna så jag önskar verkligen att jag skulle ha träffat en fotograf som skulle kunnat lyfta fram den känslan redan då!

Fotograf Luleå - Avslappnad gravidfotografering
Gravid med Oliver 2018
Fotograf Luleå - Avslappnad gravidfotografering
Gravid med Frida 2020