Varmt Välkommen till Captured Memories By Linda, Kära du!

Det är jag som är…

LINDA – Din fotogaf

Är du ute efter avslappnade gravidbilder, naturliga barnbilder eller en säker miljö för din nyfödda bebis har du hittat helt rätt.  Jag brinner nämligen lite extra för att få fånga växande bebismagar och små minimänniskor, men tackar inte nej till att föreviga ditt bröllop. För kärlek är ju det finaste som finns och det som ger möjlighet till resten av det jag fotar. 

Jag vet också att att det är lite obekvämt och läskigt att ställa sig framför kameran (varför tror du jag gömmer mig bakom den) men du ska se att det inte är så ”farligt” som man kan tro. Jag kommer nämligen göra mitt bästa för att just du ska känna dig trygg framför min kamera, bland annat genom att guida dig och peppa dig genom hela fototillfället. Men en del av den biten börjar redan här, där du får lära känna mig. Personen bakom kameran. 

 

5 snabba om Fotografen

This or That? 

Jeans & Stickat //Klänning eller Kjol

Kaffe //

Chai latte for the Win!

Sött //Salt

Morgonmänniska//Kvällsmänniska

Utekväll// Hemmakväll

Tyll// Spets

Utbildad Nyföddfotograf

Under din nyföddfotografering hos mig vill jag att du kan känna dig både trygg och säker när jag hanterar din lilla bebis. Det var därför otroligt viktigt för mig att utbilda mig inom nyföddfotografering innan jag erbjöd poserade nyföddfotografering. Under våren 2022 besökte Tidaholm och Memories By Julia för hennes kurs inom säker hantering och posering av Nyfödda. För att sedan komplettera den kunskapen genom en Nyföddutbildning hos Elin Stahre i Jönköping. 

Certifierad Fotograf

Det är såklart även viktigt att du känner dig trygg med att fotograferas hos mig även om det inte är en nyföddfotografering som du ska genomföra. Att du känner dig trygg med att mina bilder håller en hög standard och du får det du betalar för. Jag har sedan under 2022 varit med i ”Det ultimata Coachingprogrammet för fotografer” där jag i November 2022 fick mitt bevis på att jag är certifierad fotograf av Fotoakademin.(Något som enligt Fotoakademien endast är ca 50% som får i handen efter avslutat prov)

Min familj!

Här har ni då min familj, de som står ut med mina tokiga idéer och timmar med jobb. De som alltid finns där och ger varma kramar, och definitivt massor av gråa hårstrån. Det var i februari 2010 som vår resa började. Jag gick första året på Gymnasiet och han på högstadiet. Basketen var det vi hade gemensamt och efter timmar på MSN blev det vi en kall februaridag för 13år sedan. Vi gick igenom gymnasietiden, studenten, första jobbet, första flytten(som innebar långdistans i 1,5år) – allt det gjorde vi tillsammans. 2015, fem år senare, flyttade vi ihop för första gången – i vårt första alldeles egna hem i Umeå. Lägenheten byttes senare ut till villa, 2016.

Vi ska bli en familj

En höstdag mitt i garagebygget visade sig ett starkt och tydligt plus på en stickan, ett plus som blev till små sprattlade fötter och karatekickar på kissblåsan. Tänk att vi skulle bli en familj, på riktigt. 2018 var året som vi blev föräldrar. Dagen innan midsommarafton kom han, vår älskade lilla Son. I takt med att tiden gick som en familj, kom längtan hemåt smygande. Huset var svårsålt så vi blev kvar i Umeå ett tag till. Oliver fyllde ett och en vecka senare visade sig ett plus på en sticka igen. Vår lilla kille skulle bli storebror, lite snabbare än vi vågade hoppas. 
Pandemin la sig som ett täcke över världen, inget var som vanligt och allt var upp och ner. Mitt i allt blev vi tvåbarnsföräldrar då lillasyster gjorde éntre en februari morgon. Med en pågående pandemi kändes det ännu viktigare att ta sig hem, norrut. Så huset åkte på hemnet, denna gången med en lycka försäljning och vi landade hem i Luleå.

Fotograf Luleå - familjebilder
Gravid med Oliver 2018

Här är min familj, sambon Ante( som egenligen heter Andreas) och våra små bustroll, Oliver(juni 2018) och Frida(Februari 2020)

Men vart är du Mamma?

Det är en vanlig kommentar jag får av barnen när vi går igenom bilder. Jag saknas, precis som vanligt. Kan du gissa varför? Precis, jag stod bakom kameran. Är det så hos dig också? Önskar du också att någon tog de där bilderna när barnen ger dig en bamsekram från ingenstans, ni läser sagor i en myshög eller minstingen kiknar av skratt pga en en kittelattack. Precis sådana bilder som du tar på din andra hälft och dina barn(även om något mest troligt är suddigt på bilden pga snabba rörelser) . Men de stunderna förevigas faktiskt. Det är precis så det är hos oss, när vi kollar igenom bilderna från året är det sällan mamma är med på annat än selfies med barnen. De där spontana bilderna finns inte. Och det gör mig ledsen, för en dag när jag inte finns kvar så är bilderna en stor del av hur barnen kommer att minnas en. Det känns tråkigt, att inte våra mysstunder och buslekar förevigas. Det absolut bästa är att föreviga dessa stunder med hela familjen och då krävs det att någon annan står bakom kameran, det är precis därför jag rekommenderar att man bokar en familjefotografering varje år.

Och så var det det där med:

FREDAGSJAPP

Det hela började med en håltimme på gymnasiet, på en fredag. Brukade fira in att det snart var helg med att inhandla en japp från skolans fik. Godisråttan Linda ni vet. Sen har det gått några år(läs: flera år) och jag började jobba på Babyproffsen Leklust och där fanns det såklart japp att köpa. Så bestämde  mig får att återuppliva traditionen med att fira in helgen med en JAPP. Och här är vi.

Har du inte en blekaste aning om vad jag snackar om, klicka dig in och följ mig på Instagram så lär du se!

Sist men absolut inte minst....

VI BYGGER HUS!

Och såg var det ju det där med att vi håller på att bygger vårt drömhus. Eller vem försöker jag lura, vi är småbarnsföräldrar under trettioår – vi har inte råd att bygga vårt dröm-drömhus. För det skulle ju innebära ett stor hus med enorm tomt – som rymmer en fotostuido på 100kvm. Sen ska det ligga relativt central men ändå utanför så att det finns massor med fina fotoplatser och roliga ställen att upptäcka med barnen. 

Men hur som helst, vi bygger ett finfint hus, med lagom stor tomt – tyvärr ryms det ingen hemmastudio, tur jag har en mysig studio på Kronan i stället. Men det viktigaste är att vi byggt ett hus som är vårt hem, ett hem där barnen ska växa upp och som är vårt och barnens trygga plats. 

Älskar du att gotta ner dig i andras graviditeter?

Mina graviditeter

Att vara gravid är en spännande tid och man har inte en aning om vad som väntar, hormoner som sprutar åt alla håll o kanter och ibland kan det vara så att man till och med undrar vad fasiken man har gett sig in på?! Jag har själv haft äran att vara gravid två gånger, två helt olika graviditeter. Första barnet stack blodtrycket iväg, jag blev sjukskriven i vecka 24 och samlade på mig så mycket vätska att jag inte fick på mig några skor. Lägg på en rekordsommar(2018) i värme på det också. Fingrar som domnade bort och osynliga vrister, och halsbrännan ska vi inte ens tala om! Graviditeten tog en mindre evighet och jag trodde jag skulle vara gravid för evigt, för det var precis så det kändes!

Med lillasyster sprang tiden iväg, kan mycket bero på att jag hade en ettåring att jaga samtidigt. Denna graviditet hade jag ett illamående som höll i sig genom hela graviditeten och min bästa vän var toaletten! Men denna gången slapp jag det höga blodtrycket och enorma vätskesamlingen, men halsbrännan den kom som ett brev på posten!

Gemensamt för båda graviditeterna var att jag kände mig tjock, jag hade ju inte den där fina gravidmagen. Och det där glowet som alla pratar om? Det glowet gick jag och väntade på hela graviditeterna! Jag tänkte tanken på att fotograferas men ansåg att det inte var värt pengarna för att fånga den klumpeduns jag kände mig som. Slutade med en halvdan fotografering av ens bekantsbekant med kamera med första barnet och lillasyster blev det endast självutlösare på kameran. Och om jag ångrar det nu? Jajamän! Nu när jag kollar tillbaka på dessa bilder ser jag hur stark jag var och hur fint det faktiskt var med graviditeterna så jag önskar verkligen att jag skulle ha träffat en fotograf som skulle kunnat lyfta fram den känslan redan då!

Fotograf Luleå - Avslappnad gravidfotografering
Gravid med Oliver 2018
Fotograf Luleå - Avslappnad gravidfotografering
Gravid med Frida 2020