Nyföddfotografering i Luleå

Är din graviditet snart över?

De där nio månaderna som känns som en evighet börjar närma sig sitt slut – snart har du din bebis i dina armar. Datumet ni väntar på, det där magiska BF-datumet kryper sig närmare. Och er lilla bebis är snart här. Det är en spännande tid som väntar – ni ska bli en familj – en tid med känslor överallt och kärleken till ert barn växer för varje dag som går. 

Men vet ni vad nyföddtiden är? Den är kort – väldigt kort och den där tiden i bebisbubblan den går fort – för fort!  Man tror inte riktigt det är sant – det som alla säger om att tiden går fort när man fått barn. Men jag kan garantera dig om att det är SANT! Innan du vet ordet om det är det har din lilla nyfödda bebis blivit ett busfrö som fyller ett år. DU kan inte stoppa tiden – men du kan föreviga den. Se till att fånga den där tiden när din bebis ryms på din under arm – den där tiden när bebisen är alldeles ny här i världen. Den där tiden när NI blev en familj! 

En nyföddfotografering passar bebisar mellan 10-21dagar.

Gulligt

Finns det något gulligare än små nyfödda bebisar? Jo små nyfödda bebisar i hårband, gulliga mössor och inlindade i filtar. Du kommer få en sötchock jag lovar! 

Säkert

När man hanterar nyfödda är säkerhet A och O både vad gäller hygien(Munskydd och handsprit är mina bästa vänner) men även i hantering. Därför har jag utbildat mig inom posering och säkerhet för nyfödda bebisar. 

En upplevelse

För mig är en fotografering så mycket mer än några klick på en kameran, det ska vara en fotoupplevelse från första kontakt till slutleverans. Där du och ditt barn är i fokus och får den upplevelse ni förtjänar. 

"....att lämna över vår nyfödda lilla skatt till henne under fotograferingen kändes både tryggt och säkert."

Vi kände oss otroligt trygga under fotograferingen med Linda. Hon bemötte oss på ett fantastiskt sätt redan från start så att lämna över vår nyfödda lilla skatt till henne under fotograferingen kändes både tryggt och säkert. Och trots att vår lilla tjej inte var på det bästa humöret behöll Linda lugnet och hjälpte till att både vagga och trösta henne.

– Martina Sandström

När ska vi boka?

Då Nyföddfotograferingen har blivit väldigt populärt hos mig och jag erbjuder endast ett begränsat antal tider i månaden – innerbär det att dessa bokas upp väldigt snabbt. Och det förstår jag – för att föreviga den där nyföddtiden är verkligen något speciellt. Det där lilla perfekta ansiktet och de små små fingrarna. Tiden då ert barn faktiskt ryms in i dina händer- Hur sjukt liten är hen inte egentligen? 

 Så för att säkerställa att just NI får föreviga er lilla nyfödda bebis hos mig är det säkrast att boka er tid redan under graviditeten. Du kan boka en tid redan när du fått ditt BF-datum för då har vi ett premilärtdatum att utgå ifrån. Det innebär att vi bokar in en premilinärtid ca 1 vecka efter BF, du betalar bokningsavgiften och är därmed garanterad en nyföddfotografering hos mig. När bebisen sedan väljer att göra entré hör ni av er till mig och vi spikar ett datum för fotograferingen. Det innebär att jag är flexibel i mitt schema kring ert BF datum så att jag kan erbjuda en tid både innan och efter beroende på när bebisen väl är här.

Flytta bebisbubblan till min studio..

Den första tiden hemma kan vara väldigt omvälvande  – mycket känslor exakt överallt och den där baby blues som gör att tårarna rinner för allt och ingenting. Jag vet precis hur det är – och precis hur läskigt det kan vara att lämna det viktigaste man har i någon annans händer. Ditt barn är i trygga händer hos mig! ♡ Jag tar ditt barns säkerhet på största allvar – det är därför jag utbildat mig inom säker posering av nyfödda. 

Jag bjuder in er i min varma(anpassad temperatur till den nyfödda bebisen) och mysiga studio där ni kan passa på att hänga i soffan och göra ingenting medan jag tar hand om er lilla bebis och dessutom får ni magiskt fina bilder att titta tillbaka på. 

Studion är förberedd med olika stationer anpassade efter era önskemål – och allt sker med största säkerhetstänk för ert barn. Vissa bilder kan kräva lite stöd av föräldrarnas händer – som sedan trollas bort med hjälp av lite photoshop. Ert barn är det finaste ni har och självklart ska ni känna er trygga när ni besöker mig för en fotografering. 

Vad ingår i en fotografering?

Välkomstguide

I samband med din bokningsfaktura kommer även en fullspräckad välkomstguide som är proppad med tips inför er fotoupplevelse hos mig! 

Fotografering

I din bokning i ingår fotografering upp till 3 timmar. Men mycket av tiden kommer gå ut på att mata, byta blöja och söva bebisen så det är inte aktivt 3h fotande. Men planera in den tiden i kalendern. 

Rekvistita och kläder

Jag har en hel del olika rekvisita att välja mellan inför en nyföddfotografering – hårband, filtar, nallar och mysiga mössor. 

Personlig bildvisning

Inom två veckor efter genomförd fotografering blir du inbjuden till en bildvisning i min studio, där vi tillsammans går igenom bilderna och produkter som passar för just er. Det är här ni lägger er beställning på de digitala bilder och produkter du önskar. Ett bildgalleri består av 20stycken bilder.

* Finns möjlighet att genomföras digitalt eller via digitalt urval också om ni bor längre bort.

Hembakat fika

Frukt och fika, vad vore en fotoupplevelse utan det? Fikat jag bjuder på är hembakat* av mig. Likaså tårtan som ingår vid smash the cake! 

* Vid vissa allergier överlämnar jag bakandet till proffsen och inhandlar i samråd med er.

Vad kostar det?

En Nyföddfotografering hos Captured Memories By Linda kostar 1800kr. Det som ingår i fotograferingen är upp till tre timmars fotografering, hembakat fik, rekvisita att låna(Ev klänning till mamman) och en bildvisning ca två vecka efter fotograferingen.  I själva fotograferingsavgiften på 1800kr ingår INTE digitala bilder eller produkter. Utan dessa köps till under din bildvisning enligt aktuell prislista. På så sätt betalar du endast för det du vill ha ♡  Här hittar du prisförslag på produkter och digitala bilder.

Välkommen!

Jag är nästan säker på att vi setts förr? Eller hur? Kan du gissa vart? På babyproffsen/Leklust i Luleå såklart! Det är nämligen så att jag även jobbar där – så det kan mycket väl vara så att det var jag som hjälpte er att välja  barnvagnen, babyskydd och kanske blir det att ni inhandlar första julklappen, första födelsedagspresenten och blöjhinken när ni inser hur mycket man villhöver den! 🙂

Linda Lövbrand heter jag, Övertorneåbon som testade vingarna 2013 och landade i Umeå i hela sju år. Medan världen var upp och ner mitt i en pandemi bestämde vi oss för att kasta om det hela lite mer genom att sälja huset och flytta till Luleå(Sommaren 2020). Sedan dess har vi hunnit med hela 3 flyttar och nu väntar vi tålmodigt på vårt husbygge. Med vi menar jag såklart min gubbe(sedan 12år tillbaka) Andreas och våra två busar Oliver(2018) och Frida(2020)

Vill du veta mer om mig – och hur FREDAGSJAPPEN egentligen föddes? Tänkte väl det!

Jag undrar...

Jag är en fotograf bosatt i Luleå, och min studio ligger på Kronan. Som Övertorneåbo kan jag även erbjuda fotograferingar där med jämna mellanrum.

Jag rekommenderar att ni bokar er nyföddfotografering direkt ni vet att ni vill genomföra den hos mig – gärna redan under graviditeten.  Detta då jag erbjuder ett begränsat antal fotograferingar per månad för att även kunna vara flexibel vid eventuella ombokningar.

Hann du inte riktigt med och du sitter redan med din nyfödda i famnen – skicka en förfrågan bums. Kanske råkar en ombokning trilla in och jag har en ledig tid redan imorgon! 

När man bokar en nyföddfotografering i Luleå så sker fotograferingen i min studio som är förberedd för er lilla nyfödda bebis.  Vid överenskommelse kan vi även köra  lifestyle bilder hemma hos er om ni önskar det. Detta alternativ funkar om man vill genomföra fotograferingen i Övertorneå. 

1. Kontakt 

Dags att föreviga en rejäl milstolpe, din lilla bebis är här!  Scrolla igenom hemsidan, bilder och info – är det denna typ av nyföddbilder och bildstil ni vill föreviga er första tid som familj genom? Då kan scrolla du längst ner på denna sida och skicka in en bokningsförfrågan – där du fyller i de uppgifter som behövs. Inga lediga tider den månaden? Hör av dig ändå, i dessa tider är ombokningar vanligt. 

Jag återkommer till dig inom två arbetsdagar.

2. Bokning

Jag ser gärna att ni bokar er tid redan under graviditeten och då bokar vi in en tid ca 1 vecka efter BF. Sedan spikar vi den när bebisen väl är här. Vi preliminär bokar en tid och ni får en faktura på  bokningsavgiften på 800kr och när denna är betald garanteras din bokning. Självklart räknas denna summa sedan bort från slutfakturan. 

När bokningen är bekräftad(Bokningsfakturan betald) så börjar din fotoupplevelse på riktigt. Det första som händer är att en välkomstguide landar i din inkorg ♡

3. Vad händer sen? 

Vi kommer att ha kontakt fram tills fotodagen och vi går igenom olika val ni kan göra. Samt om det är några frågor eller funderingar som dyker upp hos er. 

Vi går även igenom lite önskemål på färger, stil och typ av bilder ni önskar på er nyfödda bebis. 

4. Äntligen fotodag
Äntligen är det dags för er nyföddfotografering! Jag har förberett studion för besök av er nyfödda bebis – där jag har plockat i ordning olika stationer så vi enkelt kan växla mellan. Studion är även uppvärmd till en behalig temperatur för din bebis men som kan upplevas varm för oss vuxna så tänk på val av kläder. 

5. När får vi se bilderna? 

Förhoppningsvis kan ni får er en liten sneak peek redan samma kväll eller dagen efter, men ert privata urvalsgalleriet med familjebilder levereras inom 3 veckor. Där kan ni i lugn och ro välja ut era favoriter bland ett urval på 20-30bilder – och får möjlighet att köpa till både fler bilder eller produkter. Bilderna levereras sedan i både högupplöst och webbanpassat format när slutfakturan är betald.

Fakturan skickas efter fotograferingen med betalningstid 10dagar, det finns även möjlighet att betala med Swish.

Vaknar ni upp med snorig näsa eller kaskadspya på fotograferingsdagen så ombokar vi självklart till ett nytt datum när alla är friska och krya igen! Helt utan kostnad

Absolut, det är svintrist att ställa in något man sett framemot, men snoriga näsor blir aldrig bra på bild. SÅ denna regel gäller även om det inte är en pandemi. Friska och glada personer blir alltid bäst på bild!

Jag ombokar självklart även fotograferingen om jag blir sjuk, och meddelar alltid om någon i familjen är krasslig innan fotografering. 

Efter din bokning har du möjlighet att avboka fotograferingen inom 14dagar, efter det är bokningen bindande och bokningsfakturan är inte återbetalningsbar. Självklart är det alltid fri ombokning till ett annat tillfälle.

Ångerrätten gäller inte på beställda produkter eller digitala filer.

Faktura:
Fakturan skickas ut efter genomför fotografering, denna skickas från min enskilda firma -Captured Memories by linda/Linda  Lövbrand.
Betalningsvillkor är alltid 10dagar. Det finns även möjlighet att välja att betala med swish om man önskar det.

SJÄLVKLART, jag anser att det är så otroligt viktigt att föreviga hela familjen på bild tillsammans. Det brukar inte hända allt för ofta, därför får man alltid ta det hos mig- helt oberoende vilken fotografering man valt. När jag fotograferar brukar jag även fota  syskonbilder och enskilda bilder på syskon om önskas.

Men inte kan ju vi fotograferas, mitt barn är aldrig still. Och vet du vad? Det är precis så det ska vara – barn måste få röra på sig! Ditt barn upptäcker just nu världen och hur ska man kunna göra det från endast en plats? Jag har valt att fotografera barn, just för att man aldrig vet vad man har att vänta sig innan vi kör igång. Och dessutom kan humöret totalvända på några sekunder. Jag älskar utmaningar och att charma era små älsklingar. Den där klumpen i magen när ni fått på er alla kläder, vrider om nyckeln i låste och ska lämna hemmet. Jag vet precis hur det känns, jag har två barn själv och tankarna smyger sig på: ”Tänk om mitt barn inte sköter sig?” ”Tänk om mitt barn inte sitter still?” Och värre blir det när vi ska till fotografen, för vi lyckas aldrig ta osuddiga bilder på vårt barn. Jag vet, för jag har själv stått där halvsvettig innan en fotografering.

Det är okej att ditt barn inte vill sitta still, det är okej att ditt barn inte vill göra saker. Det är okej. Jag anpassar alltid fotograferingen efter barnet. Mitt bästa tips till dig som förälder – Stressa INTE – för ditt barn känner av det. Lämna över det till mig och lita på att jag kan det jag jobbar med. Att skapa naturliga och lekfulla bilder på din ettåring! Och vet du vad, skulle det vara så att vi valt helt fel dag för fotograferingen och barnet sätter sig på tvären  – är det inga problem alls. Vi bokar helt enkelt om fotograferingen till en annan dag, helt kostnadsfritt såklart!

Det är ingen hemligthet att det ni har på er påverkar slutresultatet på bilderna. Några snabba tips är att ha naturliga och tidlösa kläder- gärna enfärgat/småmönstat. Undvik plagg messtora tyck och mönster.

Ska ni ta familjebilder är det väldigt fint att matcha varandra i färger, men roligt att varierar lite på nyanser och material för att skapa mer djup i bilderna.

Självklart tar jag hänsyn till om ni är okej med att jag delar bilder på er i mina sociala medier. Det är faktiskt så att ni får får godkänna eller inte godkänna att jag delar bilder under er fotografering.

Om det blir förhinder så att ni måste omboka fotograferingen av någon andledning. Meddela mig detta snarast genom att skicka ett sms, mail eller lyft luren och slå mig en signal så löser vi det. Om det är pga sjukdom så kan man omboka så sent som under fotodagen..

Men nu är bebisen hungrig - och där kom det bajs!

En nyfödd fotografering beräknas ta ca 2,5h men då små bebisar är oförutsägbara vad gäller det mesta så bokar jag aldrig in mig så att jag har en tid att passa efteråt. Jag har även anpassat tiden för fotografering så att det ska finnas gott om tid att ta små pauser för att byta både bajsblöja och matpauser. Jag vet precis hur små nyfödda bebisar kan vara, har själv haft två stycken- så känn dig inte stressad om vi måste ta pauser lite då och då, eller om bebisen inte vill ligga ensam. Jag lovar att vi kommer få fina bilder på er nyfödda bebis och er tillsammans ändå! Bajsolyckor är nästan att räkna med så tänk på att extra ombyte är att rekommendera till samtliga personer,

Du betalar bara för det du vill ha.....

Vissa vill bara köpa förstoringar medan andra endast vill ha digitala bilder – därför har jag valt att dela upp det så att du endast betalar för det du vill ha…därför betalar du för endast fotograferingen och sedan köper du till de digitala bilder och produkter som du önskar. 

Detta ingår i din fotograferigen:

♡ VÄLKOMSTGUIDE. 
♡ FOTOGRAFERING  upp till 3 timmar
♡ LÅN AV KLÄDER OCH REKVISITA.
♡ PERSONLIG bildvisning
♡ EN FOTOUPPLEVELSE SOM GER MINNEN FÖR LIVET

Pris: 1800kr

NÄR VI HAR KOMMIT ÖVERENS OM FOTODATUM SKICKAS EN BOKNINGSFAKTURA PÅ 1800KR TILL DIG.

PRISFÖRSLAG: 5 DIGITALA BILDER 3600KR(TOTALT: 5400kr)
Här hittar du fler prisförslag på produkter och digitala bilder.

Är du kanske lite sugen på att föreviga gravidmagen innan den är borta - Visst vet du att jag även är gravidfotograf? När du bokar en gravidfotografering hos mig får du dessutom 50% på din nyföddfotografering!

Lediga tider Nyföddfotografering

December
FULLBOKAD
Januari
3 lediga tider
Februari
3 lediga tider
Mars
3 lediga tider
April
2 lediga tider
Maj
3 lediga tider
Juni
1 ledig tid

Bokningsförfrågan - Nyföddfotografering

Villkor och GDPR

Senast på instagram
När man nattar barnen och vaknar mitt i natten av att man somnat gott bredvid dem, det var den kvällen det 🥰 

Någon som känner igen sig?
Kommentera med 🙋‍♀️

#fotografluleå #luleå #gravidfotograf #gravidfotograferingluleå
Vad är en bildvisning? 🤎 

En bildvisning är när ni efter er fotografering(ca en vecka) kommer in till studion igen och väljer ut de bilder och produkter ni önskar att köpa. Medan vi går igenom alla fina bilder bjuder jag på kaffe/saft och fika

Vi bokar in en tid på 90minuter så att du i lugn och ro hinner kika igenom bilderna. Skulle det vara att du åkt långväga för att fotograferas av mig kan bildvisningen även ske digitalt via Zoom 🤎 

#fotografluleå #bildvising #familjebilder #mammajag #nyfödd #nyföddfotografering #newborn #bf2023
En ledig helg väntar(förutom några bildvisningar på söndag) men imorgon blir det en ledig dag med barnen då vi bland annat ska på biopremiär med Olivers Gudmor. 🥰🤎 

Har ni på planer för helgen? 

#baby #barn #bebisfotograf #barnfotograf #fotografluleå #luleå #syskonfotografering #syskonbilder
I väntan på ett lillasyskon kan man använda magen som bilväg 🤣 

Jag har fått träffa så många fina blivande mammor och pappor senaste tiden. Blivande föräldrar som valt att boka i nyföddfotografering efteråt också 👶🏼🥰 

Jag ångrar såååå att jag inte fotade gravidbilder när mina kids gottade sig i min mage 😭 

Nu är jag nyfiken, tog du gravidbilder när du väntade barn? 🤰 

#gravidfotografluleå #gravidfotogtafering #gravid #bf2023 #fotografluleå #luleå
När ens storebror har fyra tassar 🐾

#bebisfotograferingluleå #barnfotografluleå #luleå #fotografluleå #ettårsfotografluleå #ettår #oneyearold