Vad ska mitt barn ha på sig inför fotograferingen?

 Hjälp, vad ska vi ha på oss på fotograferingen?

Wiho, nu är fotograferingen inbokad och ni är redo att fånga och bevara minnen förevigt(Har ni inte bokat än kan ni göra det här!). Om det inte vore för den klassiska frågan: Vad ska vi ha på oss på fotograferingen? 
Här nedan kommer några riktlinjer man kan ha i åtanken, men det viktigaste är att ni har på er kläder som ni känner er bekväma i. Naturligt och avslappnat är min melodi, så hatar du skjortan satsa på en snygg pike eller en stickad tröja istället. Eller varför inte farfarströjan? 

IINGA STORA TRYCK ELLER MÖNSTER

Undvik stora tryck/texter och allt för starka färger då dessa lätt tar fokusen från ert barn. Så undvik detta i den mån det går och satsa istället på säkra kort så som enfärgat och småmönstrat. Min stil går mot pastelliga/ljusa färger så detta funkar bäst ihop med min bilsstil. 

NATURLIGT OCH TIDLÖST

Jag jobbar mycket med naturligt material och ljusa färger, så för att gå ihop med min bildstil är det bra att ha det i åtanke när man väljer kläder. En av orsakerna är för att bilderna ska kännas tidslösa och göra sig lika fina om 30år. Förstoringen kommer förhoppningsvis få hänga uppe på vägen en lång tid framöver så då är neutrala färger att föredra. Det är även väldigt fint att plocka in naturens färger i kläderna – tänk er en mysig höstfotografering där ni plockat in färger som brunt, olivgrönt, senapsgult. Hur fint blir inte det? 

DETALJERNA SOM GÖR DET

Glöm inte de små accessoarerna som kan göra så mycket för slutresultatet av bilderna. En klassisk farfarströja och jeans blir t.ex. komplett med ett par hängslen och varför inte även addera en gubbkeps på det? Eller den klassiska lilla klänningen med ett sött hårband och knästrumpor. Hur gulligt?
Glöm heller inte att ta en extra tanke på att strumpor/skor kompletterar outfiten. Sommartid och inomhus är barfotabilder väldigt fint!

PASSA IN I HEMMET

Om ni har tänkt göra förstoringar från fotograferingen, vilket jag helt klart rekommenderar så kan det även vara bra att tänka på vart ni tänkt placera bilderna för att hålla samman känslan som i resten av rummet. Men även här kan det vara bra att tänka på naturliga färger så att de passar lika bra om 30år när ni bytt ut det mesta i inredningsväg. 

WE ARE FAMILY!

Tänk på att matcha hela familjen då vi under en fotografering hos mig fotar även passar på att föreviga hela familjen tillsammans – så inför en barnfotografering är ett tips är att utgå från barnets outfit och sedan plocka ut plagg till resterande familj som går ihop fint tillsammans. Tänk på att köra samma färgtoner men gärna olika material.

Men det är ju kallt ute?!

Den stora hemligheten är Lager på lager. Satsa gärna på ULL  i flera lager,  vill man kan man addera något mer vindtätt och sedan en stickad tröja över hela kalaset! Och glöm inte de värmande accessoarerna att komplettera outfiten med och för att hålla värmen lite extra – gärna i samma färgskala som resterande outfit för att hålla den röda tråden 

Klart som korvspad, eller? Nä kanske inte, att hitta kläder till en fotografering kan vara mer eller mindre som en djungel. För hur hittar man de perfekta plaggen egentligen? Vart ska man söka? Vad ska man kolla efter? Kort och gott sagt. Stickat funkar alltid, spelar ingen roll vilken årstid det är. Jobba med olika material mellan olika familjemedlemmar och satsa på naturliga enfärgade eller småmönstrade plagg.

Du har väl inte missat att jag även har en hel garderob med lånekläder för barn?

Utvalda plagg i storlek 56-86

Vill du ha lite hjälp på traven – Här kommer några av mina favoriter från Newbie(Kappahl) och H&M.

KLÄDTIPS FRÅN NEWBIE/KAPPAHL.

Direkt länkar till plaggen från bilderna nedan. 

KLÄDTIPS FRÅN H&M

Direkt länkar till plaggen från bilderna nedan.