Ettårsfotografering i Luleå

Ett år - 12 månader - 365 dagar

Tiden går fort heller hur? Trots sömnlösa nätter, kallt kaffe och konstant toalettbesök så har din gravidamage redan gått från att vara nyfödd till bebis och det är redan dags att blåsa ut första ljuset på tårtan. Din lilla bebis blir hela ett år. Stort grattis till din lilla ettåring där hemma- men även ett stort grattis till dig som förälder. Det gjorde du bra! ♡ Se nu till att föreviga denna milstolpe med fina bilder på ditt barn genom en fotoupplevelse. För innan du vet ordet av det blåser ni ballongerna inför tvåårskalaset. 

Lekfullt

En barnfotografering ska vara rolig – därför leker jag mig igenom fotograferingen med ditt barn. Tittut, lite sång och dans kan förekomma. Familjebilderna består av att Kittla, busa och kramas för att fånga lekfulla bilder.

Naturligt

Jag vill fånga naturliga bilder på ditt barn. Vi kommer utgå från en punkt och sedan utgår vi från barnet. Några bilder lite mer ”uppställda” men de flesta kommer att se ”in the moment” mitt i klossbygge eller bus. 

Ditt barn i fokus

För mig är en fotografering så mycket mer än några klick på en kameran, det ska vara en fotoupplevelse från första kontakt till slutleverans. Där du och ditt barn är i fokus. Jag jobbar även med enkel och naturlig rekvisita. 

Fina ord efter fotograferingen:

....Melina kände sig trygg både med dig och din miljö.​

”Melina tittar oftast bort eller ner i golvet när andra pratar med henne. Hon är väldigt blyg för nya människor. Men hon gjorde verkligen 
inte det hos dig. Så det är ett tecken på att Melina kände sig trygg både med dig och din miljö. ”
-Veronica Yltén

Välkommen!

Jag är nästan säker på att vi setts förr? Eller hur? Kan du gissa vart? På babyproffsen/Leklust i Luleå såklart! Det är nämligen så att jag även jobbar där – så det kan mycket väl vara så att du köpte barnvagnen, bilstolen eller första julklappen av mig. Kanske att du även inhandlar den kommande ettårspresenten av mig? 

Linda Lövbrand heter jag, Övertorneåbon som testade vingarna 2013 och landade i Umeå i hela sju år. Medan världen var upp och ner mitt i en pandemi bestämde vi oss för att kasta om det hela lite mer genom att sälja huset och flytta till Luleå(Sommaren 2020). Sedan dess har vi hunnit med hela 3 flyttar och nu väntar vi tålmodigt på vårt husbygge. Med vi menar jag såklart min gubbe(sedan 12år tillbaka) Andreas och våra två busar Oliver(2018) och Frida(2020)

Vill du veta mer om mig – och hur FREDAGSJAPPEN egentligen föddes? Tänkte väl det!

Oliver och Frida 1 år!

Det fanns en tid, för inte allt för länge sedan då studio och bakgrunder inte existerade för mig och de enda jag fotograferade var mina barn! Resultatet från deras ettårsfotograferingar ser ni här. Självklart besökte vi en fotograf också, men jag valde att fota smash the cake hemma. 

Vad ingår i en fotografering?

Välkomstguide

I samband med din bokningsfaktura kommer även en fullspräckad välkomstguide som är proppad med tips inför er fotoupplevelse hos mig! 

Fotografering

I din bokning i ingår fotografering upp till 60minuter. Vid Smash  the Cake ingår fotografering upp till 90minuter.

Rekvistita och kläder

I min studio finns en drös med rekvisita att välja mellan och du får tillgång till min digitala garderob om du vill låna kläder till ditt barn strl 56-86.

Personlig bildvisning

Inom två veckor efter genomförd fotografering blir du inbjuden till en bildvisning i min studio, där vi tillsammans går igenom bilderna och produkter som passar för just er. Det är här ni lägger er beställning på de digitala bilder och produkter du önskar. Ett bildgalleri består av 20stycken bilder.

* Finns möjlighet att genomföras ditigalt eller via digitalt urval också.

Hembakat fika

Frukt och fika, vad vore en fotoupplevelse utan det? Fikat jag bjuder på är hembakat* av mig. Likaså tårtan som ingår vid smash the cake! 

* Vid vissa allergier överlämnar jag bakandet till proffsen och inhandlar i samråd med er.

Vad kostar det?

En Ettårsfotografering-standard hos Captured Memories By Linda kostar 1200kr. Det som ingår i fotograferingen är upp till en timmes fotografering, hembakat fik, rekvisita och kläder att låna och en bildvisning ca två vecka efter fotograferingen.  I själva fotograferingsavgiften på 1200kr ingår INTE digitala bilder eller produkter. Utan dessa köps till under din bildvisning enligt aktuell prislista. På så sätt betalar du endast för det du vill ha ♡ Här hittar du prisförslag på produkter och digitala bilder.

En smash the cake-fotografering hos Captured Memories By Linda kostar 1550kr och det är en standardfotografering som avslutas med tårtkalas i studion. Självklart ingår tårtan och bakas av fotografen Linda. De sista 15-20minuterna plockar vi fram tårtan och barnet får kladda fritt. Jag ökar vid behov fototiden upp till 90minuter.  I själva fotograferingsavgiften på 1550kr ingår INTE digitala bilder eller produkter. Utan dessa köps till under din bildvisning enligt aktuell prislista. På så sätt betalar du endast för det du vill ha ♡ Här hittar du prisförslag på produkter och digitala bilder.

♡ En fotoupplevelse som ger minnen för livet

Att gå till en fotograf ska vara så mycket mer än några klick på kameran och ett bildgalleri(tänk skolfoto). En fotografering ska vara en upplevelse, något man ser framemot. Så hos mig får man inte bara en fotografering utan jag jobbar starkt med att ge er en fotoupplevelse. Hejdå, stela poser och hej till naturligt fina och lekfulla bilder på ert barn och er tillsammans. En barnfotografering hos Captured memories by Linda innebär förutom massa fina bilder, även gott fika(där något alltid är hembakat*) och en mysig stund med hela familjenEn fotoupplevelse ni sent kommer att glömma, jag kommer att finnas där för er från första kontakt ända till slutleverans – med både tips och råd.  

*Reserverar mig vid att vid vissa allergier inte kunna erbjuda hembakat, då det går över min kunskap. Och jag hellre tar det säkra för det osäkra när det handlar om allergier – så då köper jag något som vi kommer överens om

Jag undrar...

Jag är en fotograf bosatt i Luleå, och min studio ligger på Kronan(Ni hittar mig på Kaserngatan 3 – Kronan H3) . Men som utflyttad Övertorneåbo kan jag även erbjuda fotograferingar hemma i byn vid överenskommelse och du kan alltid skicka en förfrågan i förväg så skriver jag upp dig på listan för förhandstider när en tripp väntar! 

Jag rekommenderar att ni bokar er ettårsfotografering direkt ni vet att ni vill genomföra den hos mig. Detta då jag erbjuder ett begränsat antal fotograferingar per månad för att jag ska  kunna vara flexibel vid eventuella ombokningar.

Hann du inte riktigt med att ett år går så fort och din minsting fyller år, och det snart? Tveka inte att slänga in en förfrågan ändå, har du tur kanske jag kan trolla fram en tid redan imorgon! Ombokningar är vanligt i dessa tider.

När man bokar en ettårsfotografering i Luleå så kan man välja mellan att besöka min studio på kronan eller att vara utomhus. Utomhusbilderna blir på noga utvalda ställen anpassat efter årstid och tid. Vid vissa tillfällen kan man även välja att boka fotografering i Övertorneå. I Övertorneå finns möjlighet till utomhusbilder eller lifestyle bilder hemma hos er.

1. Kontakt 

Dags att föreviga en rejäl milstolpe, ditt barns första födelsedag. Scrolla igenom hemsidan, bilder och info – är det denna typ av ettårsfotografering och bildstil ni vill föreviga er ettåring genom? Då kan du längst ner på denna sida skicka in en bokningsförfrågan – där du fyller i de uppgifter som behövs. Bland annat när den lilla fyller år. Inga lediga tider den månaden? Hör av dig ändå, i dessa tider är ombokningar vanligt. 

Jag återkommer till dig inom två arbetsdagar.

2. Bokning

När vi har hittat ett datum som passar för att föreviga födelsebarnet skickar jag över en bokningsfaktura på 800kr och när denna är betald garanteras din bokning. Självklart räknas denna summa sedan bort från slutfakturan. Skulle förhinder uppstå ombokar vi tiden till ett annat tillfälle.

När bokningen är bekräftad(Bokningsfakturan betald) så börjar din fotoupplevelse på riktigt. Det första som händer är att en välkomstguide landar i din inkorg ♡

3. Vad händer sen? 

Vi kommer att ha kontakt fram tills fotodagen och vi går igenom olika val ni kan göra. T.ex. vart ni vill fotas – Ni kan antingen välja utomhusfotografering – på noga utvalda fotoplatser i Luleå – eller i min fotostudio som ni hittar på Kronan, H3. Önskar ni smash the cake är det rekommenderat att vara inomhus, om det inte är sommartid och varmt ute då detta är mer stillasittande.

Vi går även igenom lite önskemål på färger, stil och eventuella tillval – som en lyxig blomkrans och du får ett onlinegalleri med lite lånekläder du kan välja mellan – klädval kan även göras på plats i studion. 

4. Äntligen fotodag
Äntligen är det dags för er ettårsfotografering!  Vi möts på överenskommen plats, jag bekantar mig först med era barn och sedan kör vi igång fotografering. Med hjälp av lite lek och bus fångar jag naturliga bilder på ert barn, men jag tar även separata bilder med föräldrar och barn, syskonbilder och ensambilder på barnen om man önskar det. I slutet plockar vi fram tårtan om ni valt smash the cake – då avråder jag från att syskon är med.  Självklart hinner vi med lite fika också för samtliga i familjen!

5. När får vi se bilderna? 

Förhoppningsvis kan ni får er en liten sneak peek redan samma kväll eller dagen efter, men ert personliga urvalsgalleri med ettårsbilderna levereras inom 14dagar. Där kan ni i lugn och ro välja ut era favoriter bland ett urval på 20-30bilder – självklart finns det ett noga utvalt sortiment av fotoprodukter att välja mellan också. 

Fakturan för resterande del av fotoavgiften skickas ut efter fotograferingen – med en betaltid på 10dagar. Självklart kan man betala den direkt på plats via Swish också. 

Vaknar ni upp med snorig näsa eller kaskadspya på fotograferingsdagen så ombokar vi självklart till ett nytt datum när alla är friska och krya igen! Helt utan kostnad

Absolut, det är svintrist att ställa in något man sett framemot, men snoriga näsor blir aldrig bra på bild. SÅ denna regel gäller även om det inte är en pandemi. Friska och glada personer blir alltid bäst på bild!

Jag ombokar även fotograferingen om jag blir sjuk, och meddelar alltid om någon i familjen är krasslig innan det är dags för er fotografering.

Efter din bokning har du möjlighet att avboka fotograferingen inom 14dagar, efter det är bokningen bindande och bokningsfakturan är inte återbetalningsbar. Självklart är det alltid fri ombokning till ett annat tillfälle om det behövs.

Ångerrätten gäller inte på beställda produkter eller digitala filer.

Faktura:
Fakturan skickas ut efter genomför fotografering, denna skickas från min enskilda firma -Captured Memories by linda/Linda  Lövbrand.
Betalningsvillkor är alltid 10dagar. Det finns även möjlighet att välja att betala med swish om man hellre önskar det.

SJÄLVKLART får ni ha med hela familjen till fotograferingen, jag anser att det är så otroligt viktigt att föreviga hela familjen på bild tillsammans. Det brukar ju inte hända allt för ofta, så därför får man alltid ta dessa hos mig oavsett vilken typ av fotografering ni valt. När jag fotograferar brukar jag även fota syskonbilder och enskilda bilder på syskon om så önskas.

Men inte kan ju vi fotograferas, mitt barn är aldrig still. Och vet du vad? Det är precis så det ska vara – barn måste få röra på sig! Ditt barn upptäcker just nu världen och hur ska man kunna göra det från endast en plats? Det går ju inte!  Jag har valt att fotografera barn, just för att man aldrig vet vad man har att vänta sig innan vi kör igång. Och dessutom kan humöret totalvända på några sekunder. Jag älskar utmaningar och att charma era små älsklingar. Den där klumpen i magen ni har när ni fått på er alla kläder, vrider om nyckeln i låste och ska lämna hemmet. Jag vet precis hur det känns, jag har två barn själv och tankarna smyger sig på: ”Tänk om mitt barn inte sköter sig?” ”Tänk om mitt barn inte sitter still?” Och värre blir det när vi ska till fotografen, för vi lyckas ju aldrig ta osuddiga bilder på vårt barn. Jag vet precis hur det känns, för jag har själv stått där halvsvettig innan en fotografering.

Men vet du vad, det kommer gå bra! Det är okej att ditt barn inte vill sitta still, det är okej att ditt barn inte vill göra saker. Det är okej. Jag anpassar alltid fotograferingen efter barnet. Mitt bästa tips till dig som förälder – Stressa INTE – för ditt barn känner av det. Lämna över det till mig och lita på att jag kan det jag jobbar med. Att skapa naturliga och lekfulla bilder på din ettåring! Och vet du vad, skulle det vara så att vi valt helt fel dag för fotograferingen och barnet sätter sig på tvären  – är det inga problem alls. Vi bokar helt enkelt om fotograferingen till en annan dag, helt kostnadsfritt såklart!

Att fota barn är alltid spännande, man vet aldrig vad man har att vänta sig. Och barns humör kan variera från en sekund till en annan. Skulle det vara så att barnet sätter sig på tvären och totalvägrar så erbjuder jag en ombokad tid helt utan kostnad.

Det är ingen hemligthet att det ni har på er påverkar slutresultatet på bilderna. Några snabba tips är att ha naturliga och tidlösa kläder- gärna enfärgat/småmönstat. Undvik plagg messtora tyck och mönster.

Ska ni ta familjebilder är det väldigt fint att matcha varandra i färger, men roligt att varierar lite på nyanser och material för att skapa mer djup i bilderna.

Självklart tar jag hänsyn till om ni är okej med att jag delar bilder på er i mina sociala medier. Det är faktiskt så att ni innan fotografering får ett avtal där ni bland annat får godkänna om jag får dela bilder på er eller inte. 

Om det blir förhinder så att ni måste omboka fotograferingen av någon andledning. Meddela mig detta snarast genom att skicka ett sms, mail eller lyft luren och slå mig en signal så löser vi det. Om det är pga sjukdom så kan man omboka så sent som under fotodagen.

DU når mig på 073-0563096. 

Vad är en Smash the cake fotografering?

En smash the cake fotografering hos mig börjar precis som en helt vanlig ettårsfotografering. Vi kommer att börja med eventuella syskon/familjebilder för att sedan ta vanliga ettårsbilder. Vi avslutar sedan med att plocka fram tårtan de sista 15-20minuterna så får barnet kladda så mycket (eller lite) hen vill!

Tårtan bakas av Linda och är en vanlig tårtbotten täckt av grädde. Man kan välja två olika modeller på tårta antingen naked cake – en mer avskalad tårta med tunt lager grädde och ev lite blommor som dekoration, eller en standard tårta med spritsad grädde i önskad färg. 

Visst du att tårtan bakas av Linda?

Smash the cake- Naked cake

Smash the cake- Basic cake

Du betalar bara för det du vill ha.....

Vissa vill bara köpa förstoringar medan andra endast vill ha digitala bilder – därför har jag valt att dela upp det så att du endast betalar för det du vill ha…därför betalar du för endast fotograferingen och sedan köper du till de digitala bilder och produkter som du önskar. 

Ettårsfotografering - Standard

Detta ingår i din fotografering:
♡ VÄLKOMSTGUIDE.  ♡ FOTOGRAFERING 60 MINUTER
♡ LÅN AV KLÄDER OCH REKVISITA. ♡ PERSONLIGT URVALSGALLERI
  ♡ EN FOTOUPPLEVELSE SOM GER MINNEN FÖR LIVET

Pris: 1200kr

NÄR VI HAR KOMMIT ÖVERENS OM FOTODATUM SKICKAS EN BOKNINGSFAKTURA PÅ 1200kr till dig.
PRISFÖRSLAG: 5 DIGITALA BILDER 3600KR(TOTALT: 4800kr) Här hittar du fler prisförslag på produkter och digitala bilder.

Ettårsfotografering - Smash the cake

DETTA INGÅR I DIN FOTOGRAFERING:
♡ VÄLKOMSTGUIDE.  ♡ FOTOGRAFERING upp till 90 MINUTER
♡ LÅN AV KLÄDER OCH REKVISITA ♡ Hembakad tårta 
♡ Standard ettårsfotografering  ♡ PERSONLIGT URVALSGALLERI
  ♡ EN FOTOUPPLEVELSE SOM GER MINNEN FÖR LIVET

Pris: 1550kr

NÄR VI HAR KOMMIT ÖVERENS OM FOTODATUM SKICKAS EN BOKNINGSFAKTURA PÅ 1200kr till dig. 
PRISFÖRSLAG: 5 DIGITALA BILDER 3600KR(TOTALT: 5150kr) Här hittar du fler prisförslag på produkter och digitala bilder.

JUST NU - SMASH THE CAKE 1200KR!

ERBJUDANDET GÄLLER T.O.M. 31 DECEMBER 2022.

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Lediga tider Ettårsfotografering

December
FULLBOKAD
Januari
3 lediga tider
Februari
3 lediga tider
Mars
3 lediga tider
April
2 lediga tider
Maj
3 lediga tider
Juni
1 ledig tid

Bokningsförfrågan - Ettårsfotografering

Villkor och GDPR

Senast på instagram
När man nattar barnen och vaknar mitt i natten av att man somnat gott bredvid dem, det var den kvällen det 🥰 

Någon som känner igen sig?
Kommentera med 🙋‍♀️

#fotografluleå #luleå #gravidfotograf #gravidfotograferingluleå
Vad är en bildvisning? 🤎 

En bildvisning är när ni efter er fotografering(ca en vecka) kommer in till studion igen och väljer ut de bilder och produkter ni önskar att köpa. Medan vi går igenom alla fina bilder bjuder jag på kaffe/saft och fika

Vi bokar in en tid på 90minuter så att du i lugn och ro hinner kika igenom bilderna. Skulle det vara att du åkt långväga för att fotograferas av mig kan bildvisningen även ske digitalt via Zoom 🤎 

#fotografluleå #bildvising #familjebilder #mammajag #nyfödd #nyföddfotografering #newborn #bf2023
En ledig helg väntar(förutom några bildvisningar på söndag) men imorgon blir det en ledig dag med barnen då vi bland annat ska på biopremiär med Olivers Gudmor. 🥰🤎 

Har ni på planer för helgen? 

#baby #barn #bebisfotograf #barnfotograf #fotografluleå #luleå #syskonfotografering #syskonbilder
I väntan på ett lillasyskon kan man använda magen som bilväg 🤣 

Jag har fått träffa så många fina blivande mammor och pappor senaste tiden. Blivande föräldrar som valt att boka i nyföddfotografering efteråt också 👶🏼🥰 

Jag ångrar såååå att jag inte fotade gravidbilder när mina kids gottade sig i min mage 😭 

Nu är jag nyfiken, tog du gravidbilder när du väntade barn? 🤰 

#gravidfotografluleå #gravidfotogtafering #gravid #bf2023 #fotografluleå #luleå
När ens storebror har fyra tassar 🐾

#bebisfotograferingluleå #barnfotografluleå #luleå #fotografluleå #ettårsfotografluleå #ettår #oneyearold