Välkommen till din Gravidfotografering!

När du läser detta betyder det att du har bokat en gravidfotografering hos mig – Tack så hemskt mycket för förtroendet att just jag får äran att föreviga er under denna viktiga period i ert liv – den allra allra första tiden med ert barn. Att fånga kärleken till ert ofödda barn.  En graviditet  är en upplevelse utöver det vanliga. Jag är så glad över att du tog dig mod till att klicka på boka och verkligen valt att genomföra en gravidfotografering – jag lovar att du inte kommer ångra dig! Tänk att just du ska få en fotoupplevelse du kommer att se tillbaka på både i minnet men även genom bilder tillsammans med ditt barn. 

Denna välkomstguide är tillför att du ska få koll på hur en gravidfotografering hos mig går till från första kontakt till slutleverans, hur upplägget ser ut och allt under fotograferingen. Du kommer att få svar på många dina frågor och funderingar men om något ändå känns oklart – så finns jag här för att svara på dessa! 

With Love and Chocolate/ Linda 

Din fotoupplevelse

En vardag med ömmande bröst, en växande livmoder och hormoner överallt(Lycka blandat med spänning och kanske lite rädsla) – och för att inte tala om att ständigt vara kissnödig! Du vet den där känslan att man inte riktigt känner igen sig själv, när allt förändras. Trots allt detta är en graviditet en av de största upplevelserna ni kommer att vara med om – din kropp skapar ett barn. Ert barn – som är hälften du och hälften han. Det kan vara svårt att se hur stark och vacker du är när du är mitt i det här – och det är där jag kommer in. För att föreviga det jag och alla andra redan ser – men som du kanske behöver lite tid(och en bebis i dina armar) innan du ser det!

Jag kommer att vara med dig hela vägen – från första kontakt till slutleverans, med allt vad det innebär. Jag kommer att finnas här vid val av klänning och fotoplats, till att under fotograferingen räta till klänningen och fixa till den där hårslingan som vill till att smita emellanåt. Och jag kommer att guide dig hela vägen under fotograferingen – för att du ska känna dig bekväm och inte behöva fundera vad du ska göra. Och peppa dig!  Allt detta kommer att ske genom lätta direktiv och småjusteringar. Vill ni även ha tips på barnvagnar eller barnprylar så finns jag här för er även då – eller kanske ses vi på Babyproffsen/Leklust där jag också jobbar. 

Allt detta – för att det är precis det du förtjänar – du och barnet i magen!

”Fantastiskt nöjd med bilderna efter gravidfotograferingen med Linda!….”
”Fantastiskt nöjd med bilderna efter gravidfotograferingen med Linda! Super fina bilder i olika poseringar som fångade alla höstens färger och graviditeten. Super tack till dig Linda för att du var med oss och förevigade vår första graviditet.”

Frida Sehlberg

   Gravidfotografering

 

Vad händer nu?

En månad innan

En månad kvar till fotodagen och det är dags att börja planera inför din fotografering. Har du någon drömbild och önskemål om vilken typ av miljö önskar du att fotograferas i? Har du några eventuella orosmoment? 

Vill du fotas utomhus eller önskar du hellre att fotograferas i min studio?  Vintertid rekommenderar jag en kombo av både och så vi får magiska utomhusbilder men sedan kan värma oss inne och få ännu fler fina bilder. 

Fotodagen är bestämd och bokat – men vi har hållit tiden lite öppen för att kunna anpassa oss efter Golden Hour. Vad är golden Hour? Den börjar en timme innan solnedgången. 

 

En vecka innan

Jag kommer att höra av mig till dig för att stämma av så att allt känns bra inför den kommande fotograferingen  och om det dykt upp några funderingar – men du är självklart välkommen att höra av dig när som helt med funderingar. Om du har valt utomhusbilder – så kommer jag ha stenkoll på vädret och skulle det visa sig att vi har dåligt vänder på ingång bokar vi om till en annan dag. 

Det är även nu du har valt vilka två klänningar du önskar att ha på dig under fotograferingen samt om du vill he en blomkrans och eventuella önskemål om blommor. 

Här hittar du min Digitala Garderob – och önskar du prova klänningar innan fotograferingen kan vi sjävklart ta ett besök till min studio.

Dagen innan

Imorgon är det dags – fotodagen är här. Om du har valt att fotograferas utomhus kommer jag att besöka fotoplatserna för att se så att de fortfarande är i bra skick. Det är idag jag kommer meddela den exakt Location till dig. Jag kommer självklart än en gång stämma av så att vi har vädret på vår sida. Trots att jag haft stenkoll på väderappen hela veckan.

Skulle sjukdom inträffa så ombokar vi självklart till en annan dag. Skulle det vara att mina barn blir sjuka men jag är frisk informerar jag självklart er om det också så får ni känna hur ni vill göra. 

Morgondagen är en dag för dig – så se till att inte boka in en massa utan unna dig en ledig dag utan massa måsten. 

Golden Hour

Om du väljer utomhusbilder – så är tiden på dagen väldigt avgörande för slutresultatet. Det finaste ljuset får man en timme innan solnedgång/soluppgång – den såkallade GOLDEN HOUR. Så vi träffas ca 30minuter innan golden hour inträffar så att du hinner landa lite, byta om i lugn och ro innan vi kör igång.  

Exclusiva klänningar

Du får välja två stycken excklusiva klänningar att ha på dig under fotograferingen – dessa kommer jag ha med mig till fotograferingen. Vi byter klänning efter ungefär halva tiden. 

Självklart har jag med ett bärbart omklädningsrum till fotograferingen så du bekvämt kan byta om. 

Tillval

Innan vi möts upp hämtar jag upp blomkransen från Bellis Blommor om du valt till detta tillval till din fotografering – om vi kör morgonfotografering så plockar jag upp den kvällen innan. Önskar du en blomkrans till din fotografering så måste jag ha din bokning minst en vecka innan så jag kan förbereda floristen med ev. önskemål. 

Fotograferingen

En fotografering tar upp till 90minuter – men oftast brukar vi landa kring 60minuter. Där är det lite beroende på väder.

Du behöver inte oroa dig för vad du ska göra under fotograferingen utan jag kommer att guida dig hela tiden och peppa dig. DU behöver bara fokusera på att njuta av denna upplevelse. 

Vanliga frågor

I know the feeling! Jag känner precis samma när jag ska stå framför en kamera – men vet du vad. Denna obekvämhet beror ofta på att man inte vet vad man ska göra – vart ska man kolla? Och vad gör man med händerna egentligen?

Det är där jag kliver in – jag kommer nämligen guida dig så du inte alls behöver fundera på vad eller hur du ska göra något! Bra va? 

När man bokar en gravidfotografering hos mig så kan man välja mellan att besöka min studio på kronan eller att fotograferas utomhus. Utomhusbilderna blir på noga utvalda ställen efter årstid och tid. Vid vissa tillfällen kan man även välja att boka fotografering i Övertorneå, då finns dock endast utomhusbilder eller lifestyle bilder hemma hos er som möjlighet att välja mellan.

Om ni har valt utomhusbilder så påverkar väder och ljus bilderna väldigt mycket – så skulle det bli dåligt väder ombokar vi till en dag då prognosen ser bättre ut! Mulet väder går fin fint – men då får vi bara välja en tidigare tid för att hinna fånga bilderna innan det blir för mörkt. 

SJÄLVKLART, jag anser att det är så otroligt viktigt att föreviga hela familjen på bild tillsammans. Det brukar inte hända allt för ofta, därför får man alltid möjlighet att ta dessa bilder hos mig. Det är faktiskt något jag rekommenderar att ni gör. För även om det är du som är gravid – så går ni igenom denna graviditet – hela familjen tillsammans!  När jag fotograferar brukar jag även fota syskonbilder och enskilda bilder på barnen om så önskas.

Meddela bara innan hur många ni blir så jag kan skräddarsyfotograferingen efter er! 

Självklart tar jag hänsyn till om ni är okej med att jag delar bilder på er i mina sociala medier. Ni kommer att få ett avtal skickat till er ungefär en vecka innan fotograferingen där ni även får fylla i om bilder får delas eller inte. 

Under en graviditet kan man ha bra dagar och mindre bra dagar, känner du dig inte helt på topp då foglossningen är besvärlig  eller gravidillamåendet har gjort come-back så ombokar vi självklart till en dag du känner dig piggare. 

Har du barn sedan tidigare och ni vaknar upp i en kaskadspya eller snorig näsa ombokar vi självklart.

Om jag blir sjuk – ombokar vi och skulle någon i min familj vara krasslig meddelar jag alltid detta så ni får ta ett beslut. 

All ombokning är självklart gratis. 

Efter din bokning har du möjlighet att avboka fotograferingen inom 14dagar, efter det är bokningen bindande och bokningsavgiften på 800kr är inte återbetalningsbar. Självklart är det alltid fri ombokning till ett annat tillfälle.

Ångerrätten gäller inte på beställda produkter eller digitala filer.

Faktura:
Fakturan skickas ut efter genomförd fotografering(självklart är bokningsavgiften bortdragen från denna), denna skickas från min enskilda firma -Captured Memories by linda/Linda  Lövbrand.
Betalningsvillkor är alltid 10dagar. Det finns även möjlighet att välja att betala med swish om man önskar det.

Inga bilder levereras förrän fakturan är betald. 

Klädtips inför din gravidfotografering

Vad Ska jag ha på mig?

När du boker en gravidfotografering hos mig får du låna två stycken fina klänningar att ha under fotograferingar. Jag vet hur känslan av att inte ha kläder som passar under graviditeten och jag vill inte att detta ska hindra dig från att genomföra en fotografering. Att det ska vara en orsak till att ni inte föreviga denna viktiga tid ni går igenom just nu. Vill du hellre ha dina egna kläder går det självklart bra – men en del av upplevelsen är att dra på sig exklusiva och fina gravidklänningar. 

Vill du spana in klänningarna redan nu:
Digital Garderob

Fina ord efter fotograferingen:

”…jag som inte alls känner mig bekväm framför kameran kände mig så avslappnad….”

”Tack vare tips av Netacha så fick jag den stora äran att fotograferas av Linda Lövbrand igår. Så proffsig och jordnära fotograf, jag som inte alls känner mig bekväm framför kameran kände mig så avslappnad och nu har jag fantastiskt fina bilder att se tillbaka på och minnas det största man kan gå igenom!?♡ ”
– Evelin Eilertsen

 

Att tänka på inför fotograferingen

Fotograf Luleå- Gravid- och barnfotograf

Vinterfotografering

Under de kallare månaderna får vi Jobba med lager på lager – på benen kan du ofta ha flera lager underställ – tänk bara på att ta ljusa eller ett lager i  samma färg som klänningen överst för att det ska synas så lite som möjligt. Ta med dig din varmaste jacka, varma vantar och bra vinterskor som du kan plumsa lite i samt som vi kan trycka ner värmepåsar. Och vi tar massa värmande pauser mellan bilderna.

Värmepåsar fixar jag. Bilden till vänster är tagen i -28grader! 

Vår- och sommarfotografering

Även sommaren kan bjuda på kyligare dagar så det kan vara skönt att ha med sig en värmande kofta till hela familjen. PÅ vissa fotoställen är det väldigt fint att ta bilder barfota men om ni hellre vill ha skor så tänk på att ha skor som passar in i stilen. Ett tips när man ska fota i högt gräs är att det kan vara skönt att ha ett par tunna strumpbyxor i sin hudfärg under. 

Fotograf Luleå- Gravid- och barnfotograf
Fotograf Luleå- Gravid- och barnfotograf

Underkläder

Glöm inte att lägga en tanke på vad du har för underkläder på dig.. ta gärna ett sett som är så nära din egen hudfärg som möjligt. Har du inte det så ta ett sett som är så nära i färg som klänningen du valt. 
Om du har valt en klänning med bara axlar så är en axelbanslösBH att föredra. Har du inte det kan vi vika ner banden på din BH eller så kör du utan(Om du känner dig bekväm med det såklart!)

Hår och smink

Om du väljer att sminka dig så försök köra så naturligt som möjligt i mjuka ljusa toner – så att du inte sminkar dig för mörkt(hårt runt ögonen). 
Lösa lockar ger en avslappnad och mysig look, och vid blåsigt väder kan en halvuppsättning vara bra att överväga – mindre risk för hår i ansiktet. 

Händerna kommer att vara i fokus för att rama in magen så önskar du att fixa naglarna är det upp till dig, även här är det fint med ljusa färger.

Tänk på att brun utan sol ofta kan bli fläckigt – och detta blir extra tydligt på bild så var försiktig med att göra det precis innan fotograferingen. 

Fotograf Luleå- Gravid- och barnfotograf
Fotograf Luleå- Gravid- och barnfotograf

För familjen

Här får ni gärna utgå från en av klänningarna du valt, satsa på naturliga färger så som beige, ljusblått, rosa, brunt. Chinos ger en avslappnad känsla och kan lätt varieras beroende på vilken stil man vill ha. Stickad tröja, linneskjortan eller en farfars T-shirt. Om ni är flera i familjen tänk på att köra på samma färgskala men gärna lite olika nyanser och material för att skapa lite djup i bilderna. Undvik starka färger och stora mönstrade plagg.

Klädval

Färger

Natur och ljust– är bra att ha i åtanken när man väljer kläder inför fotograferingen. Plocka in naturens färger, i ljusare toner –  Brunt, Beige, grönt och pastellfärger blir så fint på bild. Tänk på att hålla det neutralt och gärna enfärgat men småmönstrat går också fint. Försök även att utgå från i alla fall en av klänningarna du valt att fotograferas i. 

Material

Att mixa olika material i samma toner är väldigt fint – framförallt i familjebilder då detta skapar ett mer djup i bilderna. Men då plaggen går ton i ton så blir det ändå ett lugn i det hela. Material som är väldigt fint på bild är Linne, Silke/Satin, Spets och Stickat som funkar lika bra sommar som vinter. Jeansen kan både kläs upp med skjorta eller tuffas till med hängslen och en farfarströja. Vill man kan man lämna jeansen hemma och köra på ett par beiga chinos isället. 

Linne

Jeans

Spets

Stickat

Lite klädinspo till familjen

Värt att tänka på inför din gravidfotografering

♡ Jag har full koll på att kläder, hår och smink ser bra ut på bilden, så du behöver inte oroa dig för detta.

♡ Variationen ligger snarare i miljö, vinklar och komposition, än att du ska ”göra” massa olika saker. Försök slappna av!

♡ Jag berättar exakt vad du ska göra, så om jag inte säger något, ska du bara fortsätta med det du redan gör.

♡ Den viktigaste ”posen” du kan göra, är att markera magen. Gärna med båda händerna om du har en stor klänning på dig. Även här kommer jag självklart guida dig hur du ska hålla händerna.

♡ Det är viktigt för mig att du känner dig stark och trygg på bilderna, utan att fokusera på hur din kropp SER ut. Du skapar det finaste som finns, försök fokusera på det. Det är skillnad på att se sig själv i spegeln hemma, och se sig själv i magiska klänningar på en vacker plats. Du kommer älska bilderna, kanske ännu mer när bebisen är här.

♡ Du får gärna ta med en vän till fotograferingen om det får dig att slappna av mer!

♡ Om din partner följer med, se gärna till att hens kläder matchar de du valt till fotograferingen. Undvik mönster och starka färger!

♡ Syskon får gärna vara med på några bilder! Ha gärna med någon som kan passa barnen under delen där de inte fotas. Gärna någon som inte är partner för ni kanske vi ha bilder på bara er två tillsammans också.

 

DIN FOTOGRAFERING

Innan fotograferingen

Du kommer att bli meddelad om vilken plats vi ska fota på kvällen innan, samt exakta tiden. Vi träffas lite mer än en timme innan solnedgång då denna tid ger det absolut bästa ljuset i bilderna. Både ljus och plats är väldigt viktigt för slutresultatet. Skulle det väntas dåligt väder bokar vi om. Vi träffas lite innan för en genomgång samt så att du kommer hinna byta om i lugn och ro. 

Kom ihåg att kissa innan 

Under fotograferingen

Första klänningen är på och vi är redo att köra igång, jag kommer att ge dig instruktioner för vart du ska titta, hur du ska stå och andra tips. Vi tar pauser när du känner att du behöver det. Är familjen med så kommer vi köra lite varierade bilder både bara på dig, med eventuella blivande syskon och partner. Efter ungefär halva tiden kör vi en paus och samtidigt byter du om till outfit nummer två. 

 Låt fotograferingen bli dagens enda måste

Efter fotograferingen

Beroende på årstid kan tiden för fotograferingen variera lite. Men ungefär 1-1,5h timme får du räkna med.
Efter två veckor har är det dags för er att få se alla magiska bilder från fotograferingen – detta sker under en bildvisning i  min studio. Skulle det vara så att ni bor en bit från Luleå kan vi även köra bildvisningen digitalt. 

 

Avslappnat, roligt och minnesvärt!

Checklistor

Tänk att gravidhjärnan faktiskt finns, för visst hörde du talas om det innan du blev gravid? Minnet är inte alltid det bästa så jag har gjort det lätt för dig. Checka av denna lisa och vi är redo för din fotoupplevelse 

Inför fotograferingen:
♡ Har du kollat valt klänningar? Digital garderob.

♡ Plockat ihop matchande kläder till hela familjen. Utgå gärna från din klänning, du har även en bra guide med färger och material här ovan. 

♡ Meddelat eventuella alleriger? 

♡ Meddelat huvudomfång samt eventuella önskemål på blommor till blomkransen om du valt detta tillval. 

♡ Ni kan gärna förbereda barnen lite att ni ska fara och träffa en fotograf som heter Linda – att hon och ni kommer leka tillsammans samtidigt som hon fotar. 

♡ Ha på dig kläder som inte ger massa tryckmärken och plocka bort eventuella snoddar runt armarna! 

♡ Planera in en ledig dag utan massa måsten på fotodagen – det är du värd !

Att ha med sig till fotograferingen:

♡ Underkläder i din hudfärg eller så lik klänningen som möjligt.

♡ En axelbandslös BH om du har valt en klänning med bara axlar. (Annars petar vi in axelbanden) 

♡ Mysiga kläder att ta på sig efteråt – som är enkla att ta av och på. 

♡ Skor som är lätta att gå i – under vintern: VARMA skor.

♡ Har ni barn sedan innan – ta med något de kan aktivera sig med om de får myror i brallan. 

Vad vill du göra med bilderna vi tar?

Det kan vara bra att redan nu fundera på vad du vill göra med bilderna vi tar, vill du ha en förstoring hem? Eller kanske ett album på vardagsrumsbordet? 

Vissa vill bara köpa förstoringar medan andra endast vill ha digitala bilder – därför har jag valt att dela upp det så att du endast betalar för det du vill ha…därför betalar du för fotograferingen och sedan köper du till de digitala bilder och produkter som du önskar efter att du sett bilderna. Här kan du läsa mer om priser och produkter

Lär känna den chokladtokiga tornedalning bakom kameran!

Har vi sett förr? Kan mycket väl vara att ni köpte er barnvagn, bilstol eller massa annat spännande av mig – då jag även jobbar på Babyproffsen/Leklust i Luleå.

Jag är en tvåbarnsmamma från Övertorneå som bott 7 år i Umeå och landade tillsist i Luleå sommaren 2020. Sedan dess har vi hunnit flytta hela tre gånger och en till(sista) flytt väntar förhoppningsvis snart då vi bygger hus. 

Hängt ihop med gubben sedan 12år tillbaka och tillsammans har vi barnen Oliver (-18) och Frida (-20).

Jag älskar choklad – Hej FREDAGSJAPP!  

Vill du läsa om hur fredagsjappen kom till kan du göra det här!

Snart Ses vi!

Det är en ära att ni valde just mig som er gravidfotograf – TACKTänk att jag ska få vara en del av att föreviga den allra allra första tiden med ert barn.

Jag vet att du kommer fundera inför fotograferingen, hur kommer det gå, att du är nervös. Och vet du vad – det är helt normalt. Det kommer även komma stunder då du funderar på vad du gett dig in på om du är tillräcklig. Vissa känner sig vackrare än någonsin medan man skapar sitt barn – andra känner sig helt tvärtom. Och allt är normalt. Det är mycket som händer nu, både inom dig men även runtomkring. Ni ska bli en familj och det är just det vi ska föreviga. Hur stark du är och det här är början på resten av era liv. Jag kommer att följa er hela vägen från första kontakt till slutleverans och förhoppningsvis får jag fortsätta följa er även när er lilla bebis har anlänt. Kanske redan under en nyföddfotograferingen eller kanske blir det hos mig tårtpremiären sker under ettårsfotograferingen? Vem vet! 

Jag ser så framemot att få föreviga denna tid. Och tills det är dags- TVEKA INTE att höra av dig om du har minsta lilla fundering. Stor som liten, jag finns här för er! 

With Love and Chocolate/ Linda