Barn- och familjefotografering i Luleå!

Mysig Barn- och familjefotografering i Luleå

Passar barn från 15månader och uppåt

Kommer du ihåg när? Tiden går läskigt fort så se till att föreviga livet som det är precis nu. Det känns som att barnen växer så att det knakar, varje dag. Din minsting har gått från nyfödd till bebis, börjat sitta, krypa, promenera och ballongerna från ettårskalaset är nedplockade för länge sedan. Vardagen är igång med jobb och förskola, middag som ska lagas och aktiviteter som ska passas. Börjar det närma sig tvårskalas, eller kanske till och med treårskalas? Boka in en fotografering för att fånga tiden precis just nu.

Med handen på hjärtat, hur många bilder har du på hela familjen? Och nej en gruppbild tagen med selfiekameran på mobilen räknas inte! Just det, tänkte väl det. Hittade du en? Eller rättare sagt kanske en halv? För att du stod bakom kameran och knäppte bilden. Något som jag rekommenderar alla att göra är att boka en familjefotografering minst en gång om året. En familjefotografering för att verkligen föreviga tiden precis just nu, för innan du hinner blinka har ett helt år passerat igen utan att du har någon familjebild fångad. Familjebilderna och osuddiga syskonbilder. Det är dessa bilder som kommer att betyda mest i framtiden ♥

 

Fotograf Luleå- Gravid, nyfödd- och barnfotograf

Lekfullt

Stela poser, nej tack! En fotografering ska vara lekfull och rolig. Ni får uppdrag och bus som gör att vi får fina, naturliga och lekfulla bilder på er tillsammans. Men även lekfulla och busiga bilder på ert barn, där jag fångar just ert barn- precis som hen är!

Fotograf Luleå - Ettårsfotografering - smash the cake

Mysigt

Förutom lek och bus, kommer vi även hinna med massor av varma kramar. Extra mysigt under vintertid. Mysiga stunder med familjen som resulterar i fina bilder full med känslor. Naturligt, enkelt och Mysigt.

Fotograf Luleå - Ettårsfotografering - smash the cake

Avslappnat

Innan fotograferingen kommer jag förbereda så att ni är redo för att skapa minnen med mig, jag fokuserar väldigt mycket på att ni ska känna er avslappnade framför kameran och jag ger er naturliga uppgifter. Kommer absolut ta någon”kolla hit bild” men jag älskar bilder som visar känslor, och det får man inte genom att stå och kolla in i kameran.

"Jag är så obekväm framför kameran"

Tro mig, den har jag hört för. Fler gånger än du kan ana. Hos mig innebär en fotografering massa lek och skoj, för det är precis vad jag vill att ni ska ha under en fotografering hos mig. Vi kommer att ta några uppstyrda bilder men de finaste och mest värdefulla bilderna blir de bilder som fångas spontant. Mitt i en kittel-attack från barnen eller kanske medan magen fylls av spänning medan pappa kastar upp barnet i luften. Jag vill att barnen ska minnas den roliga stunden istället för att se det hela som en fotografering. För att vi ska uppnå detta rekommenderar jag att boka en fotografering med större barn utomhus för att plats ska finnas att verkligen ha roligt och leka. Det går självklart att även genomföra fotograferingen inomhus också om det önskas, alternativt kan man köra en kombination med några bilder i studio för att sedan flytta oss ut.

Jag älskar att fotografera barn just för att man aldrig kan förvänta sig hur  fotograferingen ska vara. Barn ska få vara barn, och tycka att fotograferingen är roligt. Jag vill fånga naturliga bilder på barnen, precis som det är. När de springer runt, busar och leker. Helt plötsligt kanske de stanna upp- pekar och frågar. Förutom massor av bus och skoj kommer det även bjudas på en drös med kramkalas!♥

Välkommen till Captured Memories by Linda!

 Självklart måste ni ju få en presentation av personen som gömmer sig bakom kameran också! Hej hej och välkommen hit – Linda Lövbrand heter jag.  Jag är nästan säker på att vi setts för. Kan du gissa vart? Som gravid i Luleå misstänker jag att ni haft vägarna förbi stans bästa baby- och leksaksbutik. Det är nämligen så att jag jobbar där när jag inte fotograferar eller umgås med min familj. Så det kan mycket väl vara så att det är mig ni träffar när ni ska kika på vagnen, babyskyddet och alla andra fina babygrejer man kan tänkas behöva när en liten växer i magen.

Men vem är Linda Lövbrand då?  Jag är Övertorneåbon som 2013 testade vingarna och flyttade till Umeå – där jag landade i hela 7år. Innan vi mitt i pandemin (juli 2020) sålde huset och flyttade norrut. Och med vi menar jag såklart sambon Andreas och våra två barn Oliver 3år och Frida 1,5år. Just nu bygger vi hus i Luleå, vilket känns som att det tar en evigheters evighet. Men den som väntar på något gått väntar aldrig för länge? Eller hur var det nu?

3 fakta om mig:
Jag och sambon började dejta när MSN var poppis, det vill säga innan Tinder och alla andra nymodigheter fanns. Vi firade hela 11 år i februari

Jag skulle kunna äta godis i princip när som helst och vart som helst. Helst choklad!

Gillar inte kaffe, men vissa godis med kaffesmak slinker ner lite nu och då, typ ”löven”i paradisasken under julen.

Vill du veta mer om mig och hur FREDAGSJAPPEN egentligen föddes. Tänkte väl det…


 

Min familj!

Här har ni då min familj, de som står ut med mina tokiga idéer och timmar med jobb. De som alltid finns där och ger varma kramar, och definitivt massor av gråa hårstrån. Det var i februari 2010 som vår resa började. Då Han och jag, blev vi. Jag gick första året på Gymnasiet och han på högstadiet. Basketen var det vi hade gemensamt och efter timmar på MSN blev det vi en kall februaridag för 11år sedan. Vi gick igenom gymnasietiden, studenten, första jobbet, första flytten(som innebar långdistans i 1,5år) – allt det gjorde vi tillsammans. 2015, fem år senare, flyttade vi ihop för första gången – vårt första alldeles egna hem i Umeå. Lägenheten byttes ut till villa, 2016.

1+1=3?! Vi ska bli en familj

Ett plus ett var inte längre två utan helt plötsligt var det tre. För en höstdag mitt i garagebygget visade sig ett starkt och tydligt plus på stickan, som blev till små sprattlade fötter och sparkar på kissblåsan. Tänk att vi skulle bli en familj, på riktigt. Midsommarafton, firade vi på BB med vår lilla bebis utanför magen. Längtan norrut smög sig på, huset blev inte sålt och vi blev kvar. En vecka efter Oliver fyllde ett kom ett nytt plus på stickan än en gång – snabbare än vi vågade hoppas och vår lilla bebis skulle bli storebror. Mitt i starten på pandemin kom vår lillasyster, och längtan norrut blev starkare, denna gång såldes huset direkt och vi flyttade till Luleå. Husbygge pågår och jag ser så framemot att skapa vårt alldeles egna hem. Ett hem vi känner är vårt, och inte bara något tillfälligt innan vi rör oss vidare igen.
En plats där barnen får känna sig trygga, en plats där vi kan landa utan att behöva tänka – sen när vi flyttat kan vi göra det. En plats som är vårt!

Fotograf Luleå - familjebilder
Gravid med Oliver 2018

Här är min familj, sambon Ante( som egenligen heter Andreas) och våra små bustroll, Oliver(juni 2018) och Frida(Februari 2020)

Men vart är mamma?

Den senaste familjebilden tagen hos oss, finn ett fel dock. Jag saknas, precis som vanligt. Kan du gissa varför? Precis, jag stod bakom kameran. Är det så hos dig också? Önskar du också att någon tog de där bilderna när barnen ger dig en bamsekram från ingenstans, ni läser sagor i en myshög eller minstingen kiknar av skratt pga en en kittelattack. Precis sådana bilder som du tar på din andra hälft och dina barn(även om något mest troligt är suddigt på bilden pga snabba rörelser) . Men de stunderna förevigas faktiskt. Det är precis så det är hos oss, när vi kollar igenom bilderna från året är det sällan mamma är med på annat än selfies med barnen. De där spontana bilderna finns inte. Och det gör mig ledsen, för en dag när jag inte finns kvar så är bilderna en stor del av hur barnen kommer att minnas en. Det känns tråkigt, att inte våra mysstunder och buslekar förevigas. Det absolut bästa är att föreviga dessa stunder med hela familjen och då krävs det att någon annan står bakom kameran, det är precis därför jag rekommenderar att man bokar en familjefotografering varje år.

Jag undrar...

Jag är en fotograf bosatt i Luleå, och min studio ligger på Kronan(Ni hittar mig på Kaserngatan 3 – Kronan H3) . Men som utflyttad Övertorneåbo kan jag även erbjuda fotograferingar hemma i byn vid överenskommelse och du kan alltid skicka en förfrågan i förväg så skriver jag upp dig på listan för förhandstider när en tripp väntar! 

Jag rekommenderar att ni bokar er fotografering direkt ni vet att ni vill genomföra den hos mig. Detta då jag erbjuder ett begränsat antal fotograferingar per månad för att jag ska  kunna vara flexibel vid eventuella ombokningar.

Är du lika spontan som jag och vill att saker ska hända nu, nu nu. Tveka inte att slänga in en förfrågan ändå, har du tur kanske jag kan trolla fram en tid redan imorgon! Ombokningar är vanligt i dessa tider.

När man bokar en fotografering i Luleå så kan man välja mellan att besöka min studio på kronan eller att vara utomhus. Utomhusbilderna blir på noga utvalda ställen anpassat efter årstid och tid. Vid vissa tillfällen kan man även välja att boka fotografering i Övertorneå. I Övertorneå finns möjlighet till utomhusbilder eller lifestyle bilder hemma hos er.

1. Kontakt 

Scrolla igenom hemsidan, bilder och info – är det denna typ av fotografering och bildstil ni vill föreviga et barn och familj genom? Då kan du längst ner på denna sida skicka in en bokningsförfrågan – där du fyller i de uppgifter som behövs. Bland annat när den lilla fyller år. Inga lediga tider den månaden? Hör av dig ändå, i dessa tider är ombokningar vanligt. 

Jag återkommer till dig inom två arbetsdagar.

2. Bokning

När vi har hittat ett datum som passar för att föreviga er skickar jag över en bokningsfaktura på 800kr och när denna är betald garanteras din bokning. Självklart räknas denna summa sedan bort från slutfakturan. Skulle förhinder uppstå ombokar vi tiden till ett annat tillfälle.

När bokningen är bekräftad(Bokningsfakturan betald) så börjar din fotoupplevelse på riktigt. Det första som händer är att en välkomstguide landar i din inkorg ♡

3. Vad händer sen? 

Vi kommer att ha kontakt fram tills fotodagen och vi går igenom olika val ni kan göra. T.ex. vart ni vill fotas – Ni kan antingen välja utomhusfotografering – på noga utvalda fotoplatser i Luleå – eller i min fotostudio som ni hittar på Kronan, H3. Om man har äldre eller flera barn brukar utomhusbilder bli favorit då detta ger ett naturliga reslutat och större yta att röra sig på. 

4. Äntligen fotodag
Äntligen är det dags för er fotografering!  Vi möts på överenskommen plats, jag bekantar mig först med era barn och sedan kör vi igång fotografering. Med hjälp av lite lek och bus fångar jag naturliga bilder på ert barn, men jag tar även separata bilder med föräldrar och barn, syskonbilder och ensambilder på barnen om man önskar det. I slutet plockar vi fram tårtan om ni valt smash the cake – då avråder jag från att syskon är med.  Självklart hinner vi med lite fika också för samtliga i familjen!

5. När får vi se bilderna? 

Förhoppningsvis kan ni får er en liten sneak peek redan samma kväll eller dagen efter, men ert personliga urvalsgalleri med era bilder levereras inom 14dagar. Där kan ni i lugn och ro välja ut era favoriter bland ett urval på 20-30bilder – självklart finns det ett noga utvalt sortiment av fotoprodukter att välja mellan också. 

Fakturan för resterande del av fotoavgiften skickas ut efter fotograferingen – med en betaltid på 10dagar. Självklart kan man betala den direkt på plats via Swish också. 

Vaknar ni upp med snorig näsa eller kaskadspya på fotograferingsdagen så ombokar vi självklart till ett nytt datum när alla är friska och krya igen! Helt utan kostnad

Absolut, det är svintrist att ställa in något man sett framemot, men snoriga näsor blir aldrig bra på bild. SÅ denna regel gäller även om det inte är en pandemi. Friska och glada personer blir alltid bäst på bild!

Jag ombokar även fotograferingen om jag blir sjuk, och meddelar alltid om någon i familjen är krasslig innan det är dags för er fotografering.

Efter din bokning har du möjlighet att avboka fotograferingen inom 14dagar, efter det är bokningen bindande och bokningsfakturan är inte återbetalningsbar. Självklart är det alltid fri ombokning till ett annat tillfälle om det behövs.

Ångerrätten gäller inte på beställda produkter eller digitala filer.

Faktura:
Fakturan skickas ut efter genomför fotografering, denna skickas från min enskilda firma -Captured Memories by linda/Linda  Lövbrand.
Betalningsvillkor är alltid 10dagar. Det finns även möjlighet att välja att betala med swish om man hellre önskar det.

SJÄLVKLART får ni ha med hela familjen till fotograferingen, jag anser att det är så otroligt viktigt att föreviga hela familjen på bild tillsammans. Det brukar ju inte hända allt för ofta, så därför får man alltid ta dessa hos mig oavsett vilken typ av fotografering ni valt. När jag fotograferar brukar jag även fota syskonbilder och enskilda bilder på syskon om så önskas.

Men inte kan ju vi fotograferas, mitt barn är aldrig still. Och vet du vad? Det är precis så det ska vara – barn måste få röra på sig! Ditt barn upptäcker just nu världen och hur ska man kunna göra det från endast en plats? Det går ju inte!  Jag har valt att fotografera barn, just för att man aldrig vet vad man har att vänta sig innan vi kör igång. Och dessutom kan humöret totalvända på några sekunder. Jag älskar utmaningar och att charma era små älsklingar. Den där klumpen i magen ni har när ni fått på er alla kläder, vrider om nyckeln i låste och ska lämna hemmet. Jag vet precis hur det känns, jag har två barn själv och tankarna smyger sig på: ”Tänk om mitt barn inte sköter sig?” ”Tänk om mitt barn inte sitter still?” Och värre blir det när vi ska till fotografen, för vi lyckas ju aldrig ta osuddiga bilder på vårt barn. Jag vet precis hur det känns, för jag har själv stått där halvsvettig innan en fotografering.

Men vet du vad, det kommer gå bra! Det är okej att ditt barn inte vill sitta still, det är okej att ditt barn inte vill göra saker. Det är okej. Jag anpassar alltid fotograferingen efter barnet. Mitt bästa tips till dig som förälder – Stressa INTE – för ditt barn känner av det. Lämna över det till mig och lita på att jag kan det jag jobbar med. Att skapa naturliga och lekfulla bilder på din ettåring! Och vet du vad, skulle det vara så att vi valt helt fel dag för fotograferingen och barnet sätter sig på tvären  – är det inga problem alls. Vi bokar helt enkelt om fotograferingen till en annan dag, helt kostnadsfritt såklart!

Att fota barn är alltid spännande, man vet aldrig vad man har att vänta sig. Och barns humör kan variera från en sekund till en annan. Skulle det vara så att barnet sätter sig på tvären och totalvägrar så erbjuder jag en ombokad tid helt utan kostnad. Det har dock aldrig hänt än! 

Det är ingen hemligthet att det ni har på er påverkar slutresultatet på bilderna. Några snabba tips är att ha naturliga och tidlösa kläder- gärna enfärgat/småmönstat. Undvik plagg messtora tyck och mönster.

Ska ni ta familjebilder är det väldigt fint att matcha varandra i färger, men roligt att varierar lite på nyanser och material för att skapa mer djup i bilderna.

Självklart tar jag hänsyn till om ni är okej med att jag delar bilder på er i mina sociala medier. Det är faktiskt så att ni innan fotografering får ett avtal där ni bland annat får godkänna om jag får dela bilder på er eller inte. 

Om det blir förhinder så att ni måste omboka fotograferingen av någon andledning. Meddela mig detta snarast genom att skicka ett sms, mail eller lyft luren och slå mig en signal så löser vi det. Om det är pga sjukdom så kan man omboka så sent som under fotodagen.

DU når mig på 073-0563096. 

Vad ingår i en fotografering?

Välkomstguide

I samband med din bokningsfaktura kommer även en fullspräckad välkomstguide som är proppad med tips inför er fotoupplevelse hos mig! 

Fotografering

I din bokning i ingår fotografering upp till 60minuter. Vid Smash  the Cake ingår fotografering upp till 90minuter.

Rekvistita och kläder

I min studio finns en drös med rekvisita att välja mellan och du får tillgång till min digitala garderob om du vill låna kläder till ditt barn strl 56-86.

Personlig bildvisning

Inom två veckor efter genomförd fotografering blir du inbjuden till en bildvisning i min studio, där vi tillsammans går igenom bilderna och produkter som passar för just er. Det är här ni lägger er beställning på de digitala bilder och produkter du önskar. Ett bildgalleri består av 20stycken bilder.

* Finns möjlighet att genomföras ditigalt eller via digitalt urval också.

Hembakat fika

Frukt och fika, vad vore en fotoupplevelse utan det? Fikat jag bjuder på är hembakat* av mig. Likaså tårtan som ingår vid smash the cake! 

* Vid vissa allergier överlämnar jag bakandet till proffsen och inhandlar i samråd med er.

Du betalar bara för det du vill ha.....

Vissa vill bara köpa förstoringar medan andra endast vill ha digitala bilder – därför har jag valt att dela upp det så att du endast betalar för det du vill ha…därför betalar du för endast fotograferingen och sedan köper du till de digitala bilder och produkter som du önskar. 

Detta ingår i din fotograferigen:

♡ VÄLKOMSTGUIDE. 
♡ FOTOGRAFERING  60 minuter
♡ LÅN AV KLÄDER OCH REKVISITA.
♡ PERSONLIGT URVALSGALLERI
♡ EN FOTOUPPLEVELSE SOM GER MINNEN FÖR LIVET

Pris: 1200kr

NÄR VI HAR KOMMIT ÖVERENS OM FOTODATUM SKICKAS EN BOKNINGSFAKTURA PÅ1200kr.
PRISFÖRSLAG: 5 DIGITALA BILDER 3600KR(TOTALT: 4800kr) Här hittar du fler prisförslag på produkter och digitala bilder.

”Fantastiskt nöjd med bilderna efter gravidfotograferingen med Linda!….”
”Fantastiskt nöjd med bilderna efter gravidfotograferingen med Linda! Super fina bilder i olika poseringar som fångade alla höstens färger och graviditeten. Super tack till dig Linda för att du var med oss och förevigade vår första graviditet.”

Frida Sehlberg

   Gravidfotografering

 

♡ En upplevelse som blir till minnen

Att gå till en fotograf ska vara så mycket mer än några klick på kameran och ett bildgalleri(tänk skolfoto). En fotografering ska vara en upplevelse, något man ser framemot. Så hos mig får man inte bara en fotografering utan jag jobbar starkt med att ge er en fotoupplevelse. Hejdå, stela poser och hej till naturligt fina och avslappnade bilder på er som familj. Mysiga bilder med kramar och bus men bjuder även gott fika(där något alltid är hembakat*) och en mysig stund med hela familjen. En fotoupplevelse ni sent kommer att glömma, jag kommer att finnas där för dig från bokningsbekräftelse ända till slutleverans – med både tips och råd. 

*Reserverar mig vid att vid vissa allergier inte kunna erbjuda hembakat, då det går över min kunskap. Och jag hellre tar det säkra för det osäkra när det handlar om allergier – så då köper jag något som vi kommer överens om.

Denna tid kommer aldrig tillbaka -
men du kan föreviga den nu!

Jag vet att det kan kännas som att ni är fast i ett ekorrhjul, med matlagning, påklädning. Till förskolan, till jobbet och så hem igen, läggdags och sövning. Veckorna består av fredag och måndagar.Du kanske väntar på att gå ner de där gravidkilona som inte riktigt vill ge med sig innan ni bokar in er fotografering. Men vet du vad? Ni är värda att förevigas just och precis nu, för det är nu livet händer. Ingen vet vad morgondagen ger. En familjefotografering är något du gör för dina barn(och för din egen skull), för att ni ska ha något att se tillbaka till. Frysa tiden och minnas tillbaka till småbarnsåren när barnen tagit studenten.Dina barn kommer inte bry sig om att du inte gått ner de där gravidkilona, de enda de kommer att se(och även du själv) är kärleken mellan er som familj, de mysiga kramarna och gapskrattet som uppstår under lekarna! Vänta inte till sen, utan gör det nu – medan barnen är små.

Du betalar bara för det du vill ha.....

Vissa vill bara köpa förstoringar medan andra endast vill ha digitala bilder – därför har jag valt att dela upp det så att du endast betalar för det du vill ha…därför betalar du för endast fotograferingen och sedan köper du till de digitala bilder och produkter som du önskar. 

Detta ingår i din fotograferigen:

♡ VÄLKOMSTGUIDE. 
♡ FOTOGRAFERING  60 minuter
♡ LÅN AV KLÄDER OCH REKVISITA.
♡ PERSONLIGT URVALSGALLERI
♡ EN FOTOUPPLEVELSE SOM GER MINNEN FÖR LIVET

Pris: 1200kr

NÄR VI HAR KOMMIT ÖVERENS OM FOTODATUM SKICKAS EN BOKNINGSFAKTURA PÅ 1200kr.
PRISFÖRSLAG: 5 DIGITALA BILDER 3600KR(TOTALT: 4800kr)
Här hittar du fler prisförslag på produkter och digitala bilder.

Lediga tider Familjefotografering

December
FULLBOKAD
Januari
3 lediga tider
Februari
3 lediga tider
Mars
3 lediga tider
April
2 lediga tider
Maj
3 lediga tider
Juni
1 ledig tid

Bokningsförfrågan - Barn- och familjefotografering i Luleå

Senast på instagram
I ett hav av solrosor 🌻 

Har såå länge varit sugen på att fota i ett hav av solrosor och äntligen hittade jag ett ställe för det, finns inte direkt överflöd av solrosfält här uppe i norr 🌻🤎

#gravidfotografering #gravid #bf2023 #bf2024 #gravidfotograf #luleå #fotografnorrbotten #fotografluleå
Jag rekommenderar alltid att man tar även några familjebilder under fotograferingen - just av den enkla orsaken att det är såååå sällan hela familjen fastnar på bild samtidigt 🤎🥰 

När Harry var på ettårsfotografering i april så passade vi på att ta med bilder med mamma och pappa också 🤎🥰 

#familjebilder #fotografering #barnfotograf #ettårsfotografering #fotografluleå #fotografnorrbotten #smashthecake
Imorgon väntar en fullspäckad dag i form av workshop i min studio tillsammans med @emeliejohansen.photo 👶🏼🤎 

#nyföddfotografering #nyföddfotograf #nyfödd #gravid #bf2023 #bf2024 #luleå #norrbotten #fotografnorrbotten #fotografluleå
Börjar bli dags att plocka upp kidsen från förskolan och ta helg, iaf för barnen. Imorgon väntar en nyföddfotografering och sedan ladda om för workshop i studion på söndag 🤎 Däremellan ska även min gravidmage förevigas - tredje gången gillt 🤰😂

#nyföddfotografering #nyföddfotograf #newborn #nyföddluleå #fotografnorrbotten #fotografluleå